Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Medaljevinderne ved VM i Zoom8. Maja Brønlund Olesen og Nicolaj Jakobsen snuppede guld. Foto: Teunis S. Jansen
Kapsejlads
Zoom-8-træner Bo Jarvig flanket af guldvinder Maja Olesen og sølvvinder Emilie Nielsen. Foto: Teunis S. Jansen

Danskerne satte sig tungt på VM i Zoom 8 med guld til Maja Brønlund Olesen og Nicolaj Jakobsen

11 danskere deltog ved Zoom8-VM i Finland. Det gik ret godt med guld og sølv til pigerne, mens drengene tog guld og bronze. Sejlerne roses for at træne meget og samtidig være talentfulde.

Af Troels Lykke |

15-årige Maja Brønlund Olesen fra Kaløvig Bådelaug og 14-årige Nicolaj Jakobsen fra Birkerød Sejlklub tog guld hos hhv. pigerne og drengene. Mens Emilie Vesterøe Nielsen tog sølv og Toke Scheuer Jansen tog bronze.

- Der blev serveret næsten alle typer for vindforhold samt lufttemperatur. Så vi kunne næsten ikke få et par mere komplette verdensmestre, siger sejlernes VM-træner Bo Jarvig fra Kaløvig Bådelaug.

- Hård træning lønner sig, hvilket var meget tydeligt at se på de danske sejlere, der generelt var dominerende og satte sig tungt i top 10 , og som både banelederen og juryformanden bemærkede at det danske team bestod af en flok meget talentfulde sejlere med en stor fremtid foran sig. Flotte ord af to personer som har mange kapsejladser bag sig, siger Bo Jarvig til minbaad.dk.

Hyggelig havn - men langt til banen

VM i Finland, arrangeret af Turku Yacht Club, blev sejlet et fint sted, men der var langt til banen.

- VM var i en hyggelig havn tæt på den gamle hovedstad Turku , men der var godt nok langt ud til banen, vi måtte bruge mindst 1,5 time bare på transport sejlads så det var tidligt op og afsted til havnen, men så er man da i det mindste frisk og vågen når man lander på banen, lyder det fra en af VM-sejlerne.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader