Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Gast Iben Nielsby Christensen skal nu ud på en større båd end 49eren.

Lokale Iben Nielsby Christensen sejler nu med på danske Mirpuri /Trifork Racing Team - erstatter gast efter skade

Den skarpe 49er-sejler Iben Nielsby Christensen afløser Charlotte Porter på Mirpuri Trifork Racing-teamet pga. skade på finger, det skete ved en træning på vandet. Fem VO 65ere starter i dag kl. 16.05 i Aarhus, mens 5 IMOCA 60ere starter kl. 18.10, hvor de først sejler mod Kiel. Se Dolmer-interview.

Af Troels Lykke |

Charlotte Porter, gast på Mirpuri /Trifork Racing Team, slog desværre sin finger under en træningssession i The Ocean Race i Aarhus

Som en sikkerhedsforanstaltning blev Charlotte kørt på hospitalet til kontrol, og heldigvis skete der ikke noget alvorligt med hende. Men det blev besluttet at erstatte Charlotte med Iben, et lokalt dansk talent.

Ændringen i holdet, som projektchef Jens Dolmer har sat, annoncerer derfor endnu en dansker til holdet, hvilket bringer det samlede antal danskere i denne udgave af The Ocean Race op på det højeste niveau på 6.

Skipper 'Chuny': Skader rammer når man mindst venter det

”Skader sker i sejlads, og nogle gange rammer de dig, når du vil have det mindste. Det skete for Charlotte. Charlotte er en fantastisk sejler, og vi ønsker hende alle en hurtig bedring og håber at se hende tilbage med holdet på den sidste etape,” siger 'Chuny', der har sejlet jorden rundt seks gange, herunder med bl.a. Camper og Brasil.

Charlotte Porter håber at være klar til 7. etape

"Jeg er så ked af holdet. Jeg er utrolig ked af det og skuffet. Jeg vil gøre alt for at være tilbage til 7. etape. Jeg vil hjælpe landbesætningen og gøre alt for at hjælpe på land.”

Iben: En drøm for mig

Iben Nielsby Christensen

“At deltage i The Ocean Race er en drøm, der går i opfyldelse for mig. Jeg har altid drømt om, at dette skulle ske, så lige nu handler det om at møde holdet og ombord på planen for næste etape. Samtidig har jeg ondt af Charlotte, og jeg ønsker hende en hurtig bedring.”

Se video i bunden af artikel, hvor Dolmer forklarer om turen, hvor VO 65erne skal helt til Norge, tæt på Færderfyret, før de sejler mod Haag i Holland.

- Vi regner med 20-25 knob i en østlig retning. Vi forventer meget reaching-sejlads (foran fortværs-halvvind, red.) mod Holland, siger Jens Dolmer til minbaad.dk.

Om Iben Nielsby Christensen

Nationalitet: Dansk
Bor i Århus, stammer fra Horsens
25 år gammel
49erFX, J70, Swan 50, 69f & 29'er

VO65-klassen starter torsdag 8. juni

Kl. 14.30-15.00: Dock Out fra Mellemarmen

Kl. 16.05: Startsignal for Leg Start (på vandet)

IMOCA60-klassen starter torsdag 8. juni:

Kl. 16.30-17.00: Dock Out fra Havnepladsen

Kl. 18.10: Startsignal for Leg Start (på vandet)

content-loader
content-loader
content-loader