Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens Dolmer på billedet er med på Mirpuri/Trifork Racing Team, når starten går 8. juni i Aarhus. Foto: Søren Wiegand

Dolmer og Bekking med på nyt Mirpuri/Trifork Racing Team i de sidste to etaper af The Ocean Race VO65 Sprint 2023

Mirpuri/Trifork Racing Team-skipper bliver Roberto 'Chuny' Bermúdez de Castro når starten af The Ocean Race VO65 Sprint genoptages 8. juni i Aarhus, hvor VO65 bådene sejler til Haag i Holland. Den sidste del af VO65 Sprint, er fra Haag til Grand Finale i Genova, Italien.

 

Af Troels Lykke |

Trifork samarbejder med Mirpuri Foundation Racing Team for de sidste to etaper af The Ocean Race VO65 Sprint 2023

Mirpuri Foundation Racing Team og den globale NextGen IT-udbyder Trifork vil køre som Mirpuri/Trifork Racing Team i de sidste to etaper af The Ocean Race VO65 Sprint 2023.

Erfaren skipper berto 'Chuny' Bermúdez de Castro

Ved at deltage ombord på VO65 "Racing for the Planet", som vandt i The Ocean Race Europe 2021, vil det nyudnævnte hold blive anført af Roberto 'Chuny' Bermúdez de Castro, en veteran fra syv verdensomspændende Volvo Ocean Races over 30 år, inklusive en spektakulær sejr i 2014-15-udgaven, der har givet ham en velfortjent plads i løbets historiebøger.

Mirpuri/Trifork Racing Team vil være på startlinjen i næste etape af The Ocean Race VO65 Sprint, der genoptages den 8. juni i Aarhus, Danmark, når VO65 flåden sejler til Haag i Holland. Den sidste del af VO65 Sprint, er fra Haag til Grand Finale i Genova, Italien starter den 15. juni. Holdet omfatter også navne som Jens Dolmer og Bouwe Bekking. Sidstnævnte er en af de mest erfarne jordomsejlere.

Jørn Larsen: Trifork og Mirpuri Foundation - fælles syn på bæredygtighed

Trifork og Mirpuri Foundation deler et fælles syn på bæredygtighed og sigter mod at drive en engangs-plastikfri kampagne uden kulstofemissioner.

"At deltage i Mirpuri-missionen 'RACING FOR THE PLANET' er en drøm, der går i opfyldelse for Trifork. Hos Trifork forbedrer vi verden med software. Vi laver software til at reducere stress og optimere brugen af vores globale knappe ressourcer. Disse missioner går hånd i hånd. Den 14. udgave af The Ocean Race har sat sit formål mod at genoprette sundheden i vores hav. Vi er også meget spændte på at stå bag den mission. Jeg er meget taknemmelig for den mulighed, Paulo Mirpuri og hans organisation har givet os, og vi vil kæmpe for at gøre det så vellykket som muligt,” siger Jørn Larsen, grundlægger og administrerende direktør i Trifork.

Paulo Mirpuri, formand for Mirpuri Foundation sagde i Lissabon i dag:

"Vi er ekstremt begejstrede og stolte over at få selskab af Trifork, og vi ser frem til nogle fantastiske sejladser i løbets sidste to etaper."

Racelegender fra Danmark

Richard Brisius, Race chef for The Ocean Race:

"Dette samarbejde mellem Mirpuri Foundation og Trifork bygger på styrkerne fra to gode partnere til løbet og sikrer, at der vil være et dansk hold, når VO65 Sprint genoptages i Aarhus i næste måned. Vi vil også være i stand til at byde nogle racelegender velkommen tilbage til besætningen, sammen med at give yngre sejlere mulighed for at få en smagsprøve på The Ocean Race.”

Mirpuri/Trifork Racing Team Skipper, Roberto 'Chuny' Bermúdez de Castro:

"Jeg er virkelig glad for at være en del af dette fantastiske hold, som er kommet sammen på rekordtid. Vi er en blanding af mennesker, der kender hinanden fra en tid tilbage sammen med en ny generation af unge sejlere. Vi har en fantastisk båd med rigtig god vedligeholdelse. Jeg sætter virkelig pris på ejerne for deres indsats for at sætte alt dette sammen. Vi ser frem til fantastisk løb i VO65 Sprint."

Sikrer dansk opbakning

I Danmark er nyheden om holdets deltagelse i løbet fra Aarhus blevet modtaget med stor spænding.

”Som de første danske værter nogensinde, er vi selvfølgelig meget begejstrede for, at denne udgave af The Ocean Race VO65 Sprint inkluderer et dansk hold. Det er gode nyheder, og jeg er sikker på, at Mirpuri+Trifork Teamet vil opleve ekstraordinær opbakning fra tilskuerne i Aarhus,” siger Charlotte Kirk Elkjær, Stopover Director for The Ocean Race Stopover Aarhus 2023.

www.theoceanrace.com/en/teams

Om Mirpuri Foundation Racing Team

Mirpuri Foundation er 'Racing For The Planet'. Skabt for at sætte klimaændringer på den globale dagsorden. Baseret i Cascais, Portugal, er Mirpuri Foundation Racing Team et professionelt sejlerhold, der fokuserer på at øge bevidstheden og drive meningsfulde handlinger om klimaændringer.

Siden starten har Mirpuri Foundation Racing Team arbejdet på at sikre, at holdet bliver en af verdens førende fortalere for bæredygtighed i sejlsportsverdenen. Ud over sine verdensklasses bæredygtigheds- og videnskabsprogrammer, søger teamet også at minimere miljøpåvirkningen ved at reducere emissioner i dets drift og forsyningskæde og ved at forlænge livscyklussen for produkter, der bruges.

I 2021 vandt Mirpuri Foundation Racing The Ocean Race Europe.

Om Trifork

Trifork er en global NextGen IT-virksomhed, der udvikler innovative softwareløsninger i samarbejde med sine kunder. Virksomheden har mere end 1.135 ansatte fordelt på 69 forretningsenheder med kontorer i 14 lande i Europa og USA og arbejder inden for seks forretningsområder: Digital Health, FinTech, Smart Building, Cloud Operations, Cyber Protection og Smart Enterprise.

Triforks forskning og udvikling foregår i Trifork Labs, hvor Trifork løbende co-investerer og udvikler teknologistart-up virksomheder. Trifork står bag brandet GOTO, som driver et globalt teknologifællesskab med mere end 49 millioner visninger på YouTube og Instagram.

content-loader
content-loader
content-loader