Gå til hoved-indhold
Tur
Sådan så det ud da VO 65eren angreb Team JaJo under The Ocean Race. Foto: Team Jajo

Spækhuggere sænker Jeanneau Sun Odyssey 449 ved Gibraltar

Spækhuggerne slår igen til ud for Gibraltar, denne gang var det en polsk charterbåd, en Jeanneau Sun Odyssey 449, som sank efter voldsomme angreb på roret. Båden sank på vej i havn, men besætningen forblev uskadt. - Ingen ved hvorfor det sker, siger professor.

 

Af Troels Lykke |

Der er heldigvis gået flere måneder, siden medier sidst har rapporteret om et spækhuggerangreb med alvorlige konsekvenser.

For den problematiske gruppe af spækhuggere, der var aktiv omkring Gibraltarstrædet, så ud til at være faldet til ro.

Men nu er chartersejlere på en Jeanneau Sun Odyssey 449 fra 2017, sunket, skriver Yacht.de

Den 13,74 meter lange sejlbåd fra den polske udbyder "Morskie Mile" blev angrebet af en gruppe spækhuggere i 45 minutter.

Som sædvanlig gik spækhuggerne efter roret, hvilket ikke kun forårsagede betydelig skade på det, men også forårsagede en lækage, så vandet kom ind i båden.

Alle om bord kom sikkert i land, selvom båden sank.

Og på trods af alle de foranstaltninger, som skipperen og besætningen samt søredningsfolkene, slæbebådene og den marokkanske flåde traf, sank den stærkt beskadigede båd før indsejlingen til havnen i Tanger Med i Marokko, lyder det ifølge en erklæring fra det globale charterselskab på facebook

207 angreb i 2022 - ingen ved hvorfor det sker

- Ingen ved, hvorfor dette sker," siger Andrew W. Trites, professor og direktør for havpattedyrforskning ved University of British Columbia, til CBS News i maj. "Min idé er spekulation. Det er et totalt mysterium, uden fortilfælde, siger han til CBS News, der også skrev om angrebet den 31. oktober i Gibraltar.

Organisationen GTOA registrerede 52 maritime interaktioner med spækhuggere mellem Gibraltarstrædet og Galicien, en kystprovins i det nordvestlige Spanien, mellem juli og november 2020.

Hændelserne tog til i årene efter, med 197 interaktioner registreret i 2021 og 207 registreret i 2022. Angrebene er hovedsageligt gået ud over sejlbåde.

content-loader
content-loader
content-loader