Gå til hoved-indhold
Tur
Flere spækhuggere har angrebet sejlere på en sådan måde, at deres båd har taget skade. Foto: YouTube

De farlige angreb fra spækhuggere tager til - men det er kun leg, mener ekspert

To både er angiveligt sunket, efter at spækhuggere har aflagt visit. Legen vil dog snart drive over igen, mener Renaud de Stephanis.

Af Sara Sulkjær |

Angreb fra spækhuggere. Et nyt fænonem, som de seneste år har været på læberne hos sejlere langs de spanske og portugisiske kyster.

Her har et større antal bådejere stiftet bekendtskab med de enorme tandhvaler, der tilsyneladende uden grund har angrebet bådene.

Angreb når nyt niveau

Det er ikke mindst bådenes ror, der tager skade, når spækhuggerne lægger vejen forbi.

I sidste måned nåede angrebene dog nye højder, da to både eftersigende sank efter mødet med de op imod fire ton tunge dyr.

Det skriver nyhedsmediet NPR på sin hjemmeside.

Et spil for spækhuggerne

Selvom angrebene kan være yderst risikable for områdets sejlere, har gruppen af unge spækhuggere, som ifølge forskere står bag angrebene, rent mel i posen.  

Det mener i hvert fald Renaud de Stephanis, præsident og koordinator hos CIRCE Conservación Information and Research, en hvalforskningsgruppe med base i Spanien:

- Det er et spil. Når de (...) har deres eget voksenliv, stopper det nok, påpeger de Stephanis og henviser til, at spækhuggerne snart bliver så gamle, at de må tage del i jagten på føde.

Kilde: NPR

content-loader
content-loader
content-loader