Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
EVA skum - EVA skum findes i en del forskellige former og farver i vores sortiment. Foto: Biltema
Kort Nyt
Skæring af EVA-teak - Skær med lineal for at få et mere lige snit. Foto: Biltema

Sådan monteres EVA teak/Eva skum til både

I de seneste år har EVA teak/EVA skum blevet mere populært til brug som dørk i både og joller. Skum-materialet (EVA foam) har en god klarhed og glans, høj modstandsdygtighed over for lave temperaturer, brudbestandighed, og modstandsdygtig over for UV-stråling, fortæller Biltema.

Af Anna Brinch |

Biltema giver her en guide til at montere EVA teak på båden.

Det er muligt at eftermontere EVA skum i båden ved at købe vores universale EVA-ark/skumplader, eller rettere EVA-skumruller og derefter tilpasse det kunstige teakgulv til din båd.

I denne artikel bragt af Biltema, ser de helt præcist på , hvordan du monterer EVA-teak samt hvordan du tilpasser det til din båd.

Vælg den rigtige EVA Teak-variant til din båd

Det første du skal overveje er, hvilket udseende du ønsker til din båd eller jolle. EVA skum-ruller egner sig godt, hvis du skal beklæde hele dørken, samt hvis du ønsker at ræling, tofter, luger eller badeplatforme samt ”prædikestole” skal beklædes. Ja mulighederne er mange.

Et tip: Hvis man skal beklæde et område med flere runde former, kan det være en fordel at benytte det diamantformede mønster, da det er bedre til udskæring i disse former.

EVA skum-grundarbejdet er som på så mange andre arbejdsprojekter, ekstremt vigtigt

Bagsiden på vores EVA-produkter er selvklæbende, hvilket betyder at du kan klæbe det direkte ned på overfladen. Det er dog vigtigt, at du foretager grundig afrensning af arbejdsområdet, før du påbegynder påklæbningen.

Til dette arbejde kan du med fordel anvende produkter som f.eks teak cleaner eller tilsvarende, der rengører grundigt og afspænding af overfladen. Du kan også vælge den grovere rengøring og affedte med acetone, for at sikre god vedhæftning.

Selve påklæbningen af EVA-teak skummet

Som sagt så er EVA skummet selvklæbende på bagsiden, når du har fjernet den hvis beskyttende folie. Hvis du har behov for at beklæde et større område, er det lettest at styre påklæbningen ved kun at fjerne en lille del af beskyttelsesfolien ad gangen og montere i etaper.

Pres det hårdt ned mod underlaget og påbegynd dernæst resten af påklæbningen ved langsomt at fjeren mere og mere folie. Træk og tryk gerne i EVA skummet så du sikrer dig at der ikke kommer luft under skumpladen.

Når du har lagt hele stykket, så sørg gerne for at det ligger i pres – brug eventuelt en træplade med et par batterier eller en vanddunk ovenpå. Vær også opmærksom på at limen på bagsiden bedst klæber når det er varmt. Skulle du mod forventning opleve, efter noget tid at EVA skummet slipper et ankelt sted, kan du med fordel rense området og lime det igen med en god marinesilikone.

Kilde. Biltema

content-loader
content-loader
content-loader