Gå til hoved-indhold
Havne
Der arbejdes på at modernisere Rungsted Havn. Her et foto fra februar 2023. Foto: Henrik V. Jørgensen
Havne
Udvidelse af havn og modernisering er også med i planerne i Rungsted.

30 nye flydebroer lagt ud i Rungsted havn - gamle broer sendt på pension

De gamle broer er nu udskiftet i forhold til planen. De ældre broer var 50 gamle og der var risiko for at de sank, fortæller pladsejer og sejler Henrik V. Jørgensen, der har sendt en drone op til video og fotos. Om nogle år etableres et kunstigt rev, nye grillsteder, et havbad og meget andet.

 

Af Troels Lykke |

Der sker nu noget i Rungsted Havn med renoveringen med flydebroer. De gamle flydeborer var 50 år gamle.

- De gamle flydbroer kunne synke så det blev besluttet at skifte dem. Normal levetid på sådanne flydebroer er 30 år, så i stedet for dyr vedligehold de kommende år valgte man at skifte dem ud. De gamle vejede 44 tons stykket og de nye er lettere og er på 34 til 36 tons. Og nu er der er skiftet 30 flydebroer, forklarer Henrik V. Jørgensen til minbaad.dk.

Tilfreds formand

Formanden for Rungsted Havns bestyrelse, Jørgen Thorsell, er meget tilfreds med samarbejdet med Hørsholm Kommune om moderniseringen:

”Havnen bliver både større og bedre for sejlerne, giver bedre trafikforhold, er fyldt med nye funktioner til byens borgere og giver masser af nye muligheder for at nyde vandet og udsigten. Havnen bliver en attraktiv oase for alle. Vi skaber også en helt ny eventplads, hvor vi kan samles til store sejlstævner, havnefest og andre kulturelle aktiviteter,” fortæller han til Rungsted Havn

Markant udvidelse og modernisering 

Udover de nye bådpladser vil projektet indeholde et markant løft af Rungsted Havn, der blandt andet indebærer en udbygning af »Nokken«, en udvidelse af stranden mod øst og en fornyelse af den stensætning, der afgrænser stranden mod syd.

Samtidig vil udvidelsen resultere i flere toiletter, renovering af flydebroer, jollerampe, ligesom bølgebryderen i inderhavnen udvides til en decideret plads med blandt andet legeområde, bænke og solterrasser.

Derudover udvides strandområdet med blandt andet klitter og en tilhørende klippeø, ligesom der etableres et kunstigt rev, nye grillsteder, et havbad, stadepladser til foodtrucks, en madpakkepavillon og sågar et udspringstårn.

Første spadestik bliver i 2026 og derefter tager det tre år at blive færdig, har Hørsholm Kommune tidligere fortalt til pressen.

Se Henrik V. Jørgensens dronevideo fra Rungsted Havn

content-loader
content-loader
content-loader