Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er ikke meget der slår sejlads med venner rundt om Fyn. Her er det i en Drabant 24 i Svendborg Sund. Foto: Troels Lykke

Classic Fyn Rundt 2023 - en af landets ældste distancesejladser er atter klar fra Kerteminde

Classic Fyn Rundt er i skyggen af Palby Fyn Cup, men Kerteminde Sejlklub er gode til at hygge og grillen vil være tændt aftenen før starten, der går fredag 9. juni. Sidste år var det en ekstremt blæsende tur rundt om øen. Du kan sejle efter DH-regel, doublehand, Folkebåd, ORC eller singlehand.

Af Troels Lykke |

Classic Fyn Rundt er tilbage og inviterer sejlsportsentusiaster til en spændende weekend fyldt med sejlads, festligheder og fællesskab. I år finder begivenheden sted fra den 9. til 11. juni, og Kerteminde er vært for starten. Tilmeldingen er nu åben på Kerteminde-sejlklub.dk, og alle sejlere opfordres til at deltage i denne fantastiske begivenhed, lyder det fra de nye stævneledere Jørgen Larsen, tidligere formand for klubben og Kresten Lind-Hansen.

Classic Fyn Rundt er kendt for sin unikke kombination af konkurrencedygtig sejlads og hyggelig atmosfære. Årets program er ingen undtagelse, og arrangørerne har sørget for spændende aktiviteter for alle deltagere.

Grill og musik

Begivenheden skydes i gang torsdag den 9. juni med en festlig start. Grillen vil være tændt, og der vil være levende musik, der skaber den perfekte stemning til at fejre begyndelsen af Classic Fyn Rundt.

Fredag morgen byder på en lækker morgenmad, der vil give deltagerne den nødvendige energi til sejladsen. Når sejlerne kommer i mål, vil der også være en varm suppe klar til at tage imod dem og give dem mulighed for at genoprette kræfterne.

DH eller doublehand bl.a.

Classic Fyn Rundt tilbyder forskellige sejladskategorier, så der er noget for enhver sejler. Uanset om du foretrækker at sejle tur, DH, double hand, folkebåd, ORC eller single hand, vil du kunne finde den rette kategori for dig og nyde spændingen ved at konkurrere med andre dygtige sejlere.

Arrangørerne opfordrer alle sejlsportsentusiaster til at deltage i Classic Fyn Rundt 2023 og opleve den unikke kombination af sejlads og fællesskab. Tilmeld dig allerede i dag på www.Kerteminde-sejlklub.dk

Historien bag

Danmarks ældste kapsejlads er Fyn Rundt, eller Classic Fyn Rundt som sejladsen har heddet de sidste 10 år.

Classic Fyn Rundt startede i 1934 på initiativ af Odense Sejlklub ved Hans Jensen, der selv sejlede i “Gækken”.

I Odense Sejlklubs 75 års jubilæumsskrift står der for 1934:

“Den 24. Juni afholdtes en Kapsejlads Fyn Rundt. Der var anmeldt 9 både, der startede 6, men kun 4 fuldførte det lange løb.bDisse fik til gengæld hver en sølvplade til erindring om bedriften.”

Classic Fyn Rundt i dag

Sejladsen blev en meget stor folkelig succes og deltager antallet steg. I slutningen af 1980’erne måtte man indføre en begrænsning på 1000 deltagende både.

I 2000 forlod Odense Sejlklub Korshavn på Fyns Hoved som startplads og flyttede til Kerteminde, og startede dermed et nyt kapitel i sejladsens lange historie i samarbejde med Kerteminde Sejlklub.

Kerteminde Sejlklub nyder et godt ry blandt kapsejlere for sin gode organisation og sine stævner, der rækker fra klassemesterskaber til verdensmesterskaber.

Fra 2010 overtager Kerteminde Sejlklub ansvaret for Classic Fyn Rundt og vil føre sejladsen videre i den gode ånd, som blev grundlagt af Hans Jensen og Odense Sejlklub tilbage i 1934.

Kilde. Odense og Kerteminde Sejlklub

 

content-loader
content-loader
content-loader