Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Vi regner med at sejle rundt på 13-14 timer, råbte HH 42 skipper fra Quinta Light, Anders Bogason, til minbaad.dk lige før start. Fotos: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

20 m/sek. giver masseafbud i Classic Fyn Rundt - 80 tilmeldte - 28 startede - 21 udgået

Minbaad.dk var ved starten i Kerteminde. Det var de modige eller dumdristige, der forlod havnen for at sejle styrbord om Fyn. Også i morgen loves vindstød op mod 21 m/sek. - Vi overvejede ikke at aflyse, siger stævneleder Hans Jørgen Ellekilde. Muligvis er 21 udgået. Se galleri.

Af Troels Lykke |

Den stolte sejlads Classic Fyn Rundt, der for 35 år siden havde over 1.000 både i starten, er presset. Det stormer nærmest i sejladsen, og kun 28 ud af 80 både startede. I øjeblikket ser det ud til, at blot 5-6 både vil gennemføre.

Det er derfor vild sejlads, der lige nu udspiller sig i Classic Fyn Rundt, der startede i dag, fredag klokken 9.30 med én Folkebåd, derefter fulgte en Swan 68'er.

Sidst startede en HH 42 fra Øresund med en bunke KDY-sejlere, mange af dem er proffer, som Minbaad.dk har set på toppen i flere år.

HH 42-skipper håber på 13 timer rundt om Fyn

Skipper Anders Bogason fra HH 42'eren Quinta Light råbte til os før start, at man forventer at være rundt om Fyn på 13-14 timer. Lige nu er båden ved Faaborg, og når der kommer slæk på ved Strib vil farten sandsynligvis øge til 22 til 25 knob for den fladbundede racer.

Selvom HH42-besætningen ikke var blandt de mange, der valgte at trække sig fra sejladsen, rystede stævneleder Hans Jørgen Ellekilde ikke på hånden, da starten var gået for blot 28 ud af 80 tilmeldte både.

En Scan-Kap 99 fra Karebæksminde havde ødelagt sit storsejl på vej til start, og andre erfarne sejlere valgte ikke at deltage.

- Jeg ved, hvad det kan indebære i den her kuling, sagde en Folkebåds-sejler, der ikke ville tage med.

Syv aktive sejlere ifølge tracking

Kl. 18.15 var kun syv aktive, kunne man se på GPS-tracing. Flere vendte om ved Svendborg, hvor kryds op i det sydfynske øhav ventede.

- Vi formoder, at resten er udgået (det vil sige 21 udgået, red.), men de kan jo også tage et hvil, siger Hans Jørgen Ellekilde, der understreger, at det er sejlernes eget ansvar at deltage.

Han fortæller videre, at ingen master er knækket endnu, og ingen personskader er blevet rapporteret.

Følg sejlerne på Classic Fyn Rundts Facebookside samt på stævnesitet.

Følg bådene på TracTrac

Se dronefoto fra start - filmet af Max Grundsø fra Kerteminde Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader