Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan ser de modificerede RC 44ere ud, der bruges i SSL Cup, VM for nationer i sejlsport.
Kapsejlads

Verdensmester i H-båd, Claus Høj Jensen, skal styre på dansk hold ved VM for nationer på Gran Canaria

Danmarks 3. bedste sejler, ifølge World Sailings ISAF-rangliste, Claus Høj Jensen, nummer 37 i verden, skal styre 44 fods one design båd, ved SSL Gold Cup, med 40 nationer i slå-ud-turnering. Stævnet kalder sig The Football World Cup in Sailing. Søndag træner holdet i Skovshoved i ILC 42.

 

Af Troels Lykke |

Holdkaptajn Jonas Høgh-Christensen, OL-sølvvinder i Finnjolle fra London i 2012, har trukket sig fra det officielle VM for nationer, SSL Gold Cup, der sejles nu og tre uger frem ved SSL Gold Cup, finalen sejles 3. december 2023.

I stedet for Jonas Høgh-Christensen, er den anden KDY'er, H-båds-gasten Frederik Korsgaard, nu kaptajn for det danske SSL-team.

Rorsmand på det danske hold bliver den 11. dobbelte verdensmester i H-båd, Claus Høj Jensen, mens de øvrige gaster er Mads Christian Taatø, Jacob Guhle, Frederik Dahl Hansen, Morten Harmsen, Skipper Hermansen og Kristian Præst.

33 ISAF-guldmedaljer på det danske hold

Et hold, der til sammen har 33 ISAF-guldmedaljer. Claus Høj Jensen er på en 37. plads, den 3. bedst placerede dansker ifølge ISAFs verdensrangliste, hvor kun Anne-Marie Rindom og Anna Livbjerg er foran, mens Andreas Svensson og Jens Eckkardt og Jørgen Bojsen-Møller følger efter blandt danskere.

Fordi Anne-Marie Rindom ligger så højt på verdensranglisten er Danmark seedet til at gå direkte i 1/8-delsfinalen, hvor danskerne første gang skal i kamp den 27. november.

Høj Jensen og hold mangler træning i RC 44

Claus Høj Jensen er optimistisk, selvom holdet aldrig har siddet i en RC 44er før.

- Vi har et stærkt hold og vi er stolte over at være med, desværre har vi ikke kunne sejle i SSL47 One-Design bådene, (modificeret RC 44, red.) men på søndag vil vi træne i Jacob Guhles ILC 42 i Skovshoved og vi håber at kunne få lov at træne lidt i bådene på Gran Canaria før vi skal i kamp, siger Claus Høj Jensen til minbaad.dk.

Danmark skal bl.a. op mod Storbritannien, Tyskland, Holland, New Zealand, Australien og Italien. Alle sejlere inviteres og får betalt fly og ophold i stævnet, hvor en schweizisk rigmand står bag ideen. Det skal ikke handle om hvem, der har flest penge og kan købe den dyreste båd, men hvem der er de bedste sejlere.

Der er dog også professionelle sejlere med i stævnet, der starter i dag og kan følges via YouTube bl.a. Minbaad.dk følger det danske hold i kampen på Gran Canaria.

SSL GOLD CUP - VM for nationer i sejlsport

Sejlads har endelig sit eget VM! SSL Gold Cup er designet til at krone den bedste sejlernation af alle. Verdens Top 56-lande, udvalgt på deres SSL Nation-rangering, vil kæmpe sig igennem for at hæve det eftertragtede og eneste Sejlads World Cup-trofæ. SSL Gold Cup startede den 19. maj 2022 med kvalifikationsserien i Grandson, Lake Neuchatel (Schweiz).

Otte grupper
Alle hold rangeret fra top 25 til 56 i januar 2022 SSL Nations-ranglisten mødtes i 8 grupper med 4 hold hver. Der var 5 runder af kvalifikationsserien, der kørte fra den 19. maj til den 17. juli.

Efter tre til fire dages løb er det kun de to bedste hold i hver gruppe, der går videre til Final Series, der finder sted på De Kanariske Øer fra den 10. november til den 3. december 2023, for at forsvare deres nationale farver.

Se holdene i SSL her (det danske hold er ikke opdateret).

content-loader
content-loader
content-loader