Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses en dyst på Gran Canaria for nylig i SSL47 One-Design bådene, der er en modificeret RC 44, som legenden fra America's Cup, Russell Coutts, startede. PR-foto
Kapsejlads
Kapsejlads

H-båds formand: Dansk hold står stærkt til SSL Gold Cup - The Football World Cup in Sailing

Gitte Busch er formand for Danske H-Bådssejlere og hun er ikke i tvivl, når hun kommer med sit bud på, hvor det danske hold står styrkemæssigt, når de skal sejle på Gran Canaria fra 27. november i SSL 47eren. H-båds verdensmester Claus Høj Jensen skal styre båden for Danmark.

Af Troels Lykke |

Danmark skal i næste uge i kamp ved det nye nations-VM, SSL Gold Cup, som der er skabt på Gran Canaria, hvor der stilles SSL 47-one designbåde op helt gratis for holdene, der også flyves gratis ind. Det kommer for en gangs skyld ikke til at handle om hvem der har flest penge i sejlsport.

Danmak skal bl.a. op mod Storbritannien, Tyskland, Holland, New Zealand, Australien og Italien. Og forordi OL-guldvinderen i IlCA, Anne-Marie Rindom, ligger så højt på verdensranglisten er Danmark seedet til at gå direkte i 1/8-delsfinalen, hvor danskerne første gang skal i kamp den 27. november.

H-båds-sejleren Frederik Korsgaard er kaptajn for det danske SSL-team og sejler med som gast, mens rorsmand på det danske hold bliver den 11. dobbelte verdensmester i H-båd, Claus Høj Jensen, mens de øvrige gaster er fordækker Mads Christian Taatø, storsejlsgast Jacob Guhle, grinder Frederik Dahl Hansen, trimmer Skipper Hermansen, Kristian Præst og pitman Morten Harmsen.

Claus Høj Jensen er bedst placerede dansker på World Sailings rangliste for kølbåde

“Når vi ser på det faktum, at Claus Høj Jensen rangerer som den bedst placerede danske rorsmand (nummer 37 i verden), så er valget af ham til at repræsentere Danmark jo helt oplagt”, siger Gitte Busch, der er formand for den internationale H-Bådsklasse i Danmark.

“Det understøttes af, at det generelle niveau i klassen herhjemme er ekstremt højt og ser vi f.eks. på resultaterne fra det seneste VM i Italien, så var der hele fem danske både i top 10 og Danmark tog både guld og bronze”.

Har ingen erfaring i bådtypen

“Så holdets evner og meritter er der ingen tvivl om. De hører til blandt de bedste sejlere, vi kan stille. Den ukendte faktor er kendskabet til båden. Den modificerede RC44 er en vaskeægte kulfiberracer, som er enkelt rigget og fra starten har været konstrueret ud fra, at den skulle være nem at gå til. Men der er et stort spring i størrelse fra H-Båden der er 8,28 meter lang til RC44, som måler 13,35 m og oven i det har forholdsmæssigt langt mere sejl.

Båden kræver en tre gange større besætning og det stiller andre krav til boathandlingen. Så selvom mange af sejlerne på det danske hold kender hinanden, og to sejler sammen til daglig, så har de ingen erfaring med denne bådtype og de er ikke fast sammensejlede, som andre besætninger til Nations-VM måske er. Det faktum kan muligvis blive udslagsgivende, fordi det er så små marginaler, der skiller bådene på det her niveau”.

H-Båden samler de bedste

“Noget af det særlige ved H-Båden er, at den har en ekstremt bred appel. Helt unge sejlere køber en ældre båd til kr. 30.000 og bruger den til ferie og weekendture. Mange klubber bruger den som skolebåd, fordi den byder på så meget let tilgængelig sejlerglæde. Og sidst men ikke mindst tiltrækker bådtypen de dygtigste af sejlerne i mange af klubberne rundt omkring, netop fordi de gerne vil måle sig med andre af de allerbedste uden at skulle rejse kloden rundt.

Nu danner vores dygtigste rorsmand og hans besætning så kernen på det hold, der skal repræsentere Danmark på Gran Canaria. Og jeg er naturligvis stolt af at være formand i en klasse, som leverer en væsentlig del af de sejlere, der skal kæmpe for Dannebrog til NationsVM.

Og så glæder jeg mig som en del af Sejlerdanmark til at følge stævnet og se nogen spændende kapsejladser - vi har jo lange og stolte traditioner i sejlsport og det jeg har set på Youtube indtil nu har været både engagerende og professionelt dækket”, lyder det fra Gitte Busch.

SSL GOLD CUP - VM for nationer i sejlsport

Sejlads har endelig sit eget VM! SSL Gold Cup er designet til at krone den bedste sejlernation af alle. Verdens Top 56-lande, udvalgt på deres SSL Nation-rangering, vil kæmpe sig igennem for at hæve det eftertragtede og eneste Sejlads World Cup-trofæ. SSL Gold Cup startede den 19. maj 2022 med kvalifikationsserien i Grandson, Lake Neuchatel (Schweiz).

Otte grupper
Alle hold rangeret fra top 25 til 56 i januar 2022 SSL Nations-ranglisten mødtes i 8 grupper med 4 hold hver. Der var 5 runder af kvalifikationsserien, der kørte fra den 19. maj til den 17. juli.

Efter tre til fire dages løb er det kun de to bedste hold i hver gruppe, der går videre til Final Series, der finder sted på De Kanariske Øer fra den 10. november til den 3. december 2023, for at forsvare deres nationale farver.

Se holdene i SSL her (det danske hold er ikke opdateret).

content-loader
content-loader
content-loader