Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Saint-Tropez er et sejlermekka for mange lækre både. Fx F50erne. Ricardo Pinto for SailGP
Kapsejlads
Her ses danskerne i en runding i Saint-Tropez. Ricardo Pinto for SailGP

Taktisk brøler koster SailGP Danmark plads i finale i fransk Grand Prix ved Saint-Tropez - se video af fejl

Rockwool Danmark SailGP Team tog 4. plads i Saint-Tropez. En taktisk disposition i det sidste ræs kostede en plads i finalen for de bedste tre SailGP-hold med et enkelt point. - For at være ærlig er det nok den største skuffelse, vi har haft i SailGP, indrømmer skipper Nicolai Sehested.

Af Troels Lykke |

Danskerne kom ind til den anden løbsdag på en samlet førsteplads og holdet så ud til at cementere sin plads i finalen efter at have snuppet en fjerdeplads i dagens første sejlads.

Og da båden førte ved første mærke i anden sejlads, var mange tilskuere sikre på. at holdets plads i top tre var sikret.

Men på fjerdepladsen op mod sidste vending valgte den danske F50er at forsvare sig mod Storbritannien, hvilket fik den til at miste sin foiling i vandet, bremse og falde to pladser tilbage. Dermed kunne Spanien snuppe den sidste samlede podieplacering.

Største skuffelse hidtil

"For at være ærlig er det nok den største skuffelse, vi har haft i SailGP", indrømmer skipper Nicolai Sehested:

"En ting er at blive slået, når man sejler dårligt, men gør mere ondt, når man har sejlet så godt og bare laver en dum fejl. Vi regnede forkert. Det er virkelig svært i øjeblikket, med så mange ændringer i flåden, at beregne din position i realtid, og vi fik nogle informationer, der fik os til at tro, at vi var nødt til at slå Storbritannien. Det var ikke korrekt. Det er frustrerende, og det er noget, vi må lære af," siger skipperen i en pressemeddelelse.

På trods af skuffelsen er sæson 4 startet positivt for Sehested og besætning. Det danske hold ligger på en samlet tredjeplads efter tre turneringer med et hul på fire point til sin nærmeste konkurrent.

Se Sehesteds fejl her på video

"Hvis du havde tilbudt os denne stilling i starten af sæsonen, ville vi helt sikkert have taget den. Vi er en fjerdedel inde i sæsonen, og vi har været et af de dominerende og konsekvente hold, hvilket er virkeligt opmuntrende for os. Det er stadig en lang sæson, men jeg er virkelig glad for tegnene og holddynamikken," siger Sehested og fortsætter.

"Vi har gjort betydelige fremskridt på dette sted, da vi traditionelt har kæmpet lidt her i Saint-Tropez (med en femte plads i sæson 2 og en sjetteplads i sæson 3). Selvom resultatet en ikke er, hvad vi ønskede, er det, at komme her under vanskelige forhold og dominere det meste af weekenden, noget at være stolt af", fastslår Nicolai Sehested.

Det britiske hold Emirates GBR med historiens mest vindende OL-sejler, Ben Ainslie, vandt i Saint-Tropez. 

Næste stævne i Taranto

Nu drager feltet til Sail Grand Prix i Taranto i Syditalien den 23.-24. september til anden del af en europæisk ”Triple Header” med tre sejladser på kun seks uger.

"Vi ser virkelig frem til at komme tilbage til Taranto. Sidste gang, vi konkurrerede der, var i sæson 2, hvor tilskuerne var nogle af de mest højrøstede og entusiastiske, vi nogensinde har haft oplevet i SailGP. Da vores hovedsponsor Rockwool samtidig er vært ved dette Grand Prix bliver det en stor fest, og vi må håbe, at vi kan rette op på vores fejl i dag og lave et rigtigt show foran fansene", fastslår skipper Sehested.

SailGP Sæson 4 | Samlet stilling

1. Australien Sailing Team                                                   26 point

2. Spanien SailGP Team:                                                        24 point

3. Danmark SailGP Team:                                                      23 point

4. Storbritannien SailGP Team:                                            19 point

5. New Zealand SailGP Team:                                              17 point

6. USA's SailGP-Team:                                                           14 point

7. Frankrig SailGP Team:                                                        13 point

8. Canada SailGP Team:                                                         12 point

9. Schweiz SailGP Team:                                                          7 point

10. Tyskland SailGP Team:                                                      4 point

Slutstilling i Saint-Tropez

 

content-loader
content-loader
content-loader