Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det kræver lidt viden om sejlads for at komme ud i Stillehavet eller Caribien. Det vil Watergames gerne hjælpe med. PR-foto
Kort Nyt
underviser Claus Hasle, der udover at være instruktør hos Watergames, er skipper på S/Y Papaya, en Dufour 425 GL langturssejler.

Watergames kommer med nye praktiske kurser i langturssejlads på land og på Dufour 425

Watergames tilbyder nu et helt nyt uddannelsesforløb til kommende langturssejlere, gaster og alle andre interesserede. Kurserne holdes i Watergames' kursuslokaler i Brøndby Havn. - Rammen om kurserne er en Dufour 425 GL, vi går ind for praktisk mesterlærer, siger underviser Claus Hasle.

Af Troels Lykke |

Rammen omkring kurserne er S/Y Papaya og den store erfaring Watergames instruktører har med langturssejlads.

- S/Y Papaya er rammen omkring vores kurser og events indenfor langturssejlads, forklarer Claus Hasle, der udover at være instruktør hos Watergames er skipper på S/Y Papaya, en Dufour 425 GL langturssejler.

Claus har sejlet hele livet og de voksne sønner Mikkel og Stefan, der har sejlet med mange gange, sejler nu båden alene med deres egne besætninger. Senest tog de tre på langtur fra sommeren 2020 til sommeren 2021.

Til Caribien og tilbage igen

En tur der bragte dem ned langs Europa til de Kanariske øer, over Atlanterhavet til Caribien, og efter et langt ophold dér, retur over Atlanterhavet via Azorerne til Frankrig, og derfra hjem gennem den Engelske Kanal.

- Hos Watergames er sejlads vores helt store passion og vi brænder for at udbrede glæden ved sejlads til så mange som mulig. Vi vil gøre det nemt at komme i gang med at sejle og nemt at tage sit sejlerliv til det næste niveau, forklarer Claus.

Der mangler praktisk undervisning i langtur

- Vi har masser af gode teoretiske kurser som fx Yachtskipper 3 og 1, og der er mange fantastiske bøger om langturssejlads, men vi synes, der mangler tilbud, der er helt konkrete, hvor man øver tingene sammen med dem, der har prøvet det før.

- Det giver en helt anden forståelse for tingene og giver samtidig mulighed for at komme af med alle sine spørgsmål og få vendt sine tanker, tvivl og bekymringer, siger Claus.

Tages samlet eller enkeltvis

Watergames har derfor lavet et forløb for kommende langturssejlere, der afvikles i starten af 2023. De enkelte elementer kan tages samlet eller enkeltvist.

For dem der allerede er i gang med at planlægge langtur eller drømmer om det, afholdes et heldags kursus om planlægning og gennemførsel af langturssejlads. Her er der tid til at komme i dybden med emnerne og tid til diskussion og erfaringsudveksling mellem deltagere. Kurset ”Langturssejlads” afholdes første gang lørdag den 18/3 2023 i Watergames´ kursuslokaler i Brøndby Havn.

Der er også mange, der sejler langtur som gaster, og dem er der ikke mange tilbud til, inden de pludselig befinder sig på en båd langt fra Danmark.

- Vi har haft mange kommende gaster med ude at sejle. Men ofte er de meget usikre på, hvad der venter dem, og de ønsker at forberede sig hjemmefra, siger Claus om erfaringerne fra de mange, der har været ude at sejle med S/Y Papaya. Vi har derfor lavet et egentligt gastekursu, siger Claus.

Holdes over tre hverdagsaftner

Kurset holdes over 3 hverdagsaftener og giver deltagerne en masse basale færdigheder og kundskaber, og giver deltagerne rig mulighed for at dele forventninger og bekymringer med ligesindede og tidligere gaster og langtursskippere.

Kurset afholdes første gang den 7/3, 14/3 og den 21/3 2023.

- Vi mener det virkeligt, når vi siger, at vi vil tilbyde kurser med konkret praktisk mesterlære, i tillæg til vores teoretiske kurser, siger Claus Hasle og henviser til at S/Y Papaya også er rammen om Watergames kurser i Natsejlads (praktisk sejlads fra eftermiddag til formiddag), Offshore kursus (72 timer på havet langt fra land) samt kurset Havnemanøvre i stor sejlbåd (dock like a pro!).

Alle kurserne afholdes i København og ses på: www.watergames.dk For mere information om kursusrækken / kurserne samt tilmelding – se watergames.dk/kurser/langturssejlads/  Eller kontakt på mail: kursus@watergames.dk

content-loader
content-loader
content-loader