Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Oscar Thule fra Fredericia Sejlklub er ikke dum til at sejle. Han vinder Ungdoms-DM i Europajolle 2023 i Frederiksværk med to første- og tre andenpladser. Foto: Per Heegaard

Oscar Thule fra Fredericia Sejlklub er tilbage og vinder Ungdoms-DM i Europajolle

Det var et DM i Frederiksværk, hvor sejlere op til 23 år var inviteret, da klassen fortrinsvis er med sejlere i denne aldersgruppe, var der stort sammenfald, mellem deltagerne til det officielle DM og nu U23-DM. Den anden Fredericia-sejler Camilla Svensson tog sølv. Aksel Berg fra Kaløvig tog bronze.

Af Troels Lykke |

Kun 14 dage efter Europajolle klassens officielle Danmarks Idrætsforbunds Danmarksmesterskaber var det tid for afviklingen af DS UDM.

Et stævne hvor sejlere op til 23 år er inviteret, da klassen fortrinsvis er befolket af sejlere i denne aldersgruppe, var der stort sammenfald, mellem deltagerne til det officielle DM og nu UDM.

Kun var der lidt færre deltagere, som skyldes en ekstremt travl sæson, et sammenfald mellem studiestart og de store stævner og en for de unge sejlerne generel travl kalender, fortæller Europajolle-far, Kenneth Bøggild fra Vallensbæk Sejlklub.

24 Europajolle-sejlere deltog i U-DM.

Sommer i Frederiksværk

UDM blev afviklet i Frederiksværk hvor de øvrige ungdoms enmandsjoller alle var samlet. Lørdag bød på let vind og herlig sol, ja nærmest sommerlige forhold.

For Oscar Thule, Fredericia Sejlklub startede stævnet perfekt, ved at han imponerende vandt de to første sejladser. Også Camilla Svensson, ligeledes Fredericia sejlklub kom godt fra start med to andenpladser.

Oscar Thule fortsatte den imponerende start, og sejlede sig i dagens tre sidste sejladser til lutter andenpladser. En imponerende serie for den sympatiske sejler fra Fredericia.

Også Camilla Svensson satte en imponerende serie ind, ved at vinde en sejlads, og holde sig i top fem resten af dagen.

En af klassens nye unge sejlere, Aksel Berg Kaløvig Bådelaug, sluttede dog dagen bedst af med intet mindre end to førstepladser, ganske imponerende taget det hårde felt i betragtning.

Efter første dag havde navnlig Oscar lagt sig i spidsen, men dog ikke mere end at Camilla, med den rette kombination på stævnets anden dag ville kunne presse Oscar.

For de øvrige sejlere var der et point gab, så det stod klart at guld og sølv mest sandsynligt skulle afgøres mellem de to førende sejlere efter dagens fem sejladser.

På stævnet andendag blev sejlerne mødt af det, for sejlsporten kedelige fænomen tæt tåge og absolut ingen vind. Dagen startede derfor med en AP-udsættelse i rød og hvid vimpel, og sejlerne fandt sammen i grupper. Som timerne gik blev sandsynligheden for sejlads mindre og mindre.

Ingen vind søndag

På et tidspunkt kom der lidt vind, men den sol som ellers bagede ned over resten af Sjælland ville ikke rigtig slå igennem i Frederiksværk. Den eneste rigtuge beslutning var derfor at opgive alle sejladser, så kl. 13:00 stod det klart at resultaterne fra stævnets første fem sejladser også blev det endelige resultat.

Oscar Thule vinder UDM guld, Camilla Svensson sølv og Aksel Berg vinder bronze.

Europajollerne mødes næste gang til klassens anden ranglistestævne til det traditionsrige Harboe Cup den 23. & 24. september 2023.

Se resultater fra stævnet  

content-loader
content-loader
content-loader