Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlerne lærte en masse af Radich og Guhle, der begge er prof-sejlere. Fotos: Mogens Hansen fra Sailing.pics

J/70- og J/80-sejlere slap for havearbejde og fik i stedet tricks af Radich og Guhle

Igen i år blev der afholdt Easter Camp i K.A.S. og på Svanemøllebugten. Som noget nyt var J/80-klassen inviteret med. 26 både, 100 sejlere og masser af frivillige havde droppet havearbejde og påskefrokoster for i stedet at få tre intense træningsdage under kompetent ledelse af Jesper Radich og Phillip Kai Guhle.

Af Troels Lykke |

Der var 17 deltagende både i den første Easter Camp i 2021. I år var der rekorddeltagelse af 22 J/70’ere og fire J/80’ere, heriblandt mange gengangere fra tidligere år.

Der er efterhånden mange J/70’ere og J/80’ere i området omkring Svanemøllebugten – både private og klubbåde, men der var også deltagere fra Fyn, Jylland, Stockholm og Hamborg. fortæller Kjøbenhavns Amatør Sejlklub, K.A.S., til bådpressen.

Det er derfor nærliggende at tro, at det er udsigten til højkvalitets-træning, der tiltrækker så mange besætninger til Easter Camp.  

I den forbindelse udtaler Chris Nørgaard, formand for J/70 Class Denmark, initiativtager til den første Easter Camp, og deltager i årets Easter Camp:

”Som enhver kapsejler ved er det timer på vandet, der gør dit hold bedre. Men vi har alle en travl hverdag, hvor vi ikke kan nå at sejle så meget som vi måtte ønske. Og så bliver det enormt vigtigt, at de timer vi kan bruge på vandet, er med høj kvalitet og intensitet. Derfor har det bærende koncept i Easter Camp fra starten været, at der skal være høj kvalitet i træningen og trænerne. Det var der igen i år, og mit team er taget hjem fra Easter Camp med masser af gode råd og detaljer vi kommer til at arbejde videre med.”  

Samme velfungerende koncept

Konceptet ved Easter Camp er simpelt og velfungerende, og derfor er der gennem årene ikke ændret meget på konceptet, der kort fortalt består i at en dag startes med fælles morgenmad og skippermøde. Derefter formiddagstræningssession på vandet, retur til K.A.S. klubhus til frokost og debrief på træningssession. Herefter eftermiddagstræningssession på vandet, retur til K.A.S. klubhus til moleøl mv. og debrief på træningssession. 

I den forbindelse udtaler Mette Louise Jepsen, kapsejladschef i K.A.S.:

”Vi sætter til alle vores arrangementer en stor ære i at rammerne både på vand og på land skal være topklasse. Derfor hyrer vi de bedste trænere vi kan finde til at afvikle træningen, og derfor er jeg umådelig stolt over den indsats som klubbens frivillige har leveret på land – sejlerne har fået topklasse forplejning og service på land. Og det glæder mig og vores frivillige, at indsatsen tydeligt anerkendes af sejlerne.”   

Succesen gentages næste år

Efter tre år med Easter Camp i K.A.S. er en tradition ved at blive etableret og K.A.S. har således allerede annonceret, at succesen gentages næste år i dagene 29.-31. marts 2024.

K.A.S. forventer, at det gode samarbejde mellem K.A.S. Racing, klasseorganisationerne for J/70 og J/80, Dansk Sejunion, som har bidraget økonomisk til træningslejren, sejlerne, og de skarpe og kompetente trænere, kan skabe en mindst lige så succesfuld Easter Camp 2024.

Tak til trænerne Jesper Radich fra sailingskills.com/ og Phillip Kai Guhle, der driver www.paavandet.dk, samt Mogens Hansen fra Sailing.pics, der har taget fantastiske fotos, der kan se her. shop.sailing.pics/j70j80eastercamp/

content-loader
content-loader
content-loader