Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Charlotte Andersen bliver stævneleder for DH-DM. Hun glæder sig over endnu engang at kunne forene klubberne i området og løfte i flok. Foto: Peter Brøgger

DH-DM rykker fra Juelsminde til Svanemøllebugten i Øresund

Efter tre gode år i det østjyske rykker det populære DH-DM for kølbåde til Øresund, hvor klubberne i Svanemøllebugten er ny arrangør. – DH-DM er et superfedt stævne, fordi det samler alle typer af både og sejlere, siger Mikael Jeremiassen, kapsejladsansvarlig i Dansk Sejlunion.

Af Troels Lykke |

Danmarksmesterskabet for kølbåde med gyldigt DH-målebrev rykker østpå.

Nærmere bestemt til Øresund, hvor klubberne i Svanemøllebugten er ny arrangør af det populære DM, hvor bådtyper, der falder uden for standardklasserne, kan dyste mod hinanden i august 2023, skriver Dansk Sejlunion til bådpressen.

De seneste fem år har klubberne i havnen fået sat sig på landkortet med distancesejladser som Sundet Rundt, besøg af Sejlsportsligaen og afvikling af flere klassemesterskaber, senest et succesfuldt DM i J/70.

Den erfaring bringer arrangørerne nu med sig ind i planlægningen af DH-DM, siger Charlotte Andersen, stævneleder for DH-DM, der glæder sig over endnu engang at kunne forene klubberne i området og løfte i flok.

– DH-DM er et fantastisk stævne, og vi glæder os meget til at stå i spidsen for, hvad der tegner til at blive et fantastisk arrangement. Vi er allerede godt i gang med vise København og Danmark vores blå stadion på Øresund, og DH-DM bliver ingen undtagelse.

Store sko skal fyldes ud

Også hos Dansk Sejlunion glæder man sig over, at mesterskabet har fundet et nyt, godt hjem.

– DH-DM er et superfedt stævne, fordi det samler alle typer af både og sejlere. På den måde er DH-DM et vindue, der er med til at bringe breddekapsejladsen ud til nye målgrupper og skabe opmærksomhed hos andre typer af sejlere, der pludselig ser, at deres båd kan bruges til andet og mere end sommerens tursejlads, siger Mikael Jeremiassen, kapsejladsansvarlig i Dansk Sejlunion, og fortsætter:

– Den rejse har klubberne i Svanemøllebugten allerede taget hul på gennem de senere år, og jeg er sikker på, at DH-DM kan være med til at fastholde den gode udvikling.

Han retter samtidig en stor tak til de tre østjyske klubber, der var med til at lancere DH-DM i 2019 i sin nuværende form og sikre, at stævnet på kort tid er blevet et af de største stævner i landet.

– Juelsminde Sejlklub, Snaptun Sejlklub og Horsens Sejlklub har gjort det ufatteligt godt de seneste tre år som værter for DH-DM. Derfor bliver det også store sko, der skal fyldes ud nu, men den opgave er jeg sikker på, at klubberne i Svanemøllebugten kan tage på sig, fastslår han.

DH-DM 2023

Dato: 25.-27. august 2023

Arrangør: Frem, Sejlklubben Sundet, Sejlklubben København og K.A.S. i samarbejde med Svanemøllebugtens Sejlsport, der er et samarbejdsorgan for pt. otte klubber i den nordlige del af København.

Hvor: Svanemøllehavnen Nord

Hvornår: Hold øje med facebooksiden DH-DM for yderligere info

content-loader
content-loader
content-loader