Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Spækhuggeren Kitofa fra Thurø havde bådens konstruktør, Peter Bruun med som gast. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Konstruktøren Peter Bruun sejlede med: Spækhuggere og Grinder til træf og hygge-dyst i Svendborg Sund

Konstruktør Peter Bruun, der har tegnet populære sejlbåde som Spækhugger og Grinde sejlede med som gast, da Danmarks Museum for Lystsejlads i Svendborg kaldte til weekend-træf og hygge-dyst. Træffet og sejladsen på et vindflovt Svendborgsund blev afviklet i sammenhæng museets aktuelle sær-udstilling "Dansk Design til Søs".

Af Anna Brinch |

Omkring en snes danske og tyske sejlbåde havde sat kursen mod Svendborg. Med hyggen i højsædet kæmpede Spækhuggere og Grinder side om side på en ti sømil lang trekant bane fra Svendborg havn til bøjer ved Skarø - og retur.

Først over mållinjen kom Kim Isagers Spækhugger Kitofa fra Thurø. Med som gast havde skipper bl. a bådens konstruktør, Peter Bruun. Præmien blev overrakt ved aftenens sejlermiddag i det nyindrettede Maritimt Center på Svendborg havn.

Lystsejladsmuseets aktuelle udstilling fokuserer på sejlbåde tegnet af Peter Bruun og af hans far, Peer Bruun. På udstillingen vises bl. a. Spækhugger-prototypen DEN Første, et billed-interview med Peter Bruun samt en Flipper-Jolle - en bådtype produceret i over 5000 eksemplarer. Det er gratis at besøge Bruun-udstillingen, der vises indtil den 22. oktober.

Se flere fotos fra træffet her 

content-loader
content-loader
content-loader