Gå til hoved-indhold
Er man til flotte, velholdte træbåde, er Svendborg Classic Regatta i august stedet.Kapsejlads
Svendborg Classic Regatta er med historiske både. Foto: Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Kapsejlads
Kapsejlads

Peter Bruun-både tema til Svendborg Classic Regatta

Konstruktøren Peter Bruuns både, Marsvin, Spækhugger, Grinde og Kaskelot er årets tema til Svendborg Classic Regatta.

Af katrine bertelsen Foto: Søren Stidsholt Nielsen |

Svendborg Classic Regatta samler, traditionen tro, lystfartøjer af træ og med historie til race i Det sydfynske Øhav den 7.-9. august.

Teak, lærk og eg er de dominerende byggematerialer til lystbådene i den traditionsrige Svendborg Classic Regatta i august. Selvom glasfiberen er omkring sit 50 års jubilæum i dansk bådebyggeri, er der stadig entusiastiske bådejere, der på flotteste vis levendegør lystbådehistorien ved at sejle i både af træ.

Hvert år til august mødes et stort antal af disse træbåds-sejlere til kapsejlads og samvær i Svendborg Classic Regatta. Som traditionen byder, dystes der på baner udlagt i Lunkebugten mellem Thurø, Tåsinge og Langeland.

Regattaens kapsejladser, Sophus Weber Race plejer at samle omkring et par snese fartøjer. Kapsejladsen har navn efter den legendariske, sydfynske bådebygger og konstruktør.

Peter Bruun tema

Både bygget af træ er kernen i Svendborg Classic Regatta. Det udelukker dog ikke, at der også kan deltage glasfiberbyggede både indenfor et årligt skiftende tema.

I år er temaet lystbåde skabt af konstruktøren Peter Bruun. Han var med i tressernes glasfiber-revolution og har tegnet populære, spidsgattede bådtyper som Marsvin, Spækhugger, Grinde og Kaskelot.

I årets tema fejres specielt konstruktionen Grinde, der kom på markedet for 40 år siden. Flere Grinder er allerede tilmeldt regattaen, og Peter Bruun har også sagt ja til deltage i markeringen af Grindens jubilæum.

Coronet

Også motorbåde har historie, og Svendborg Classic Regatta har en særlig klasse for smukke, bedagede fartøjer med brændstof som eneste fremdrift. Flere både af den danske klassiker Coronet forventes at deltage.

Kravet for deltagelse her er, at øvrige både skal være bygget før 1973. Under stævnet skal motorbådene blandt andet dyrke maritim ringridning, som publikum kan opleve ved Honnørkajen.

Læs meget mere på Svendborg Classic Regattas hjemmeside

content-loader
content-loader
content-loader