Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bådene sendes sydover og ud på en 17 sømil tur fra Sønderborg. Foto: Troels Lykke

Als Rundt for 2 i 2 - sønderjyderne inviterer til pitstop lørdag aften med fest i hyggelige Mommark Havn

Sønderborg Yacht-Clubs Als Rundt distancekapsejlads har eksisteret i mange årtier, men SYC er også steget på two star bølgen og åbner nu for tilmelding til “Als Rundt for 2 i 2” den 2. og 3. september. Sejladsen er opdelt i to etaper og bådene bemandes af to personer. Der bruges jagtstart.

Af Troels Lykke |

Navnet på stævnet Als Rundt for 2 i 2 kræver nok en forklaring, forkarer 2star-sejler Flemming Djernæs:

Sejladsen er opdelt i to etaper og bådene bemandes af to personer.

Sejladsen er først og fremmest en sejlads med fokus på det sociale. Sejladsen er åben for alle kølbåde med og uden DH målebrev. Har du ikke et målebrev, bliver du tildelt et mål. Der sejles med omvendt respit, i daglig tale jagtstart, så båden med højeste måltal (mindste båd) starter først.

17 sømil fra Sønderborg

Bådene sendes sydover og ud på en 17 sømil tur fra Sønderborg med et stop-over i den lille, hyggelige Mommark Havn, efter samme princip som Aarhus AFI-2Star, som har stor succes med festmiddag og pitstop på Samsø lørdag aften.

Så lørdag aften samles deltagerne om den helt store fest-buffet i Mommark Havn på det vestlige Als, og aftenen krydres med musik, indslag og præmier.

Søndag formiddag genoptages sejladsen med en ca. 24 sømil 2. etape nord om Als. Der er målgang ved indsejlingen til Alssund (Snogbæk Hage). Derved imødekommes et ønske fra deltagere fra Dyvig, Aabenraa og nordligere om at undgå at skulle kæmpe to gange i de ofte tricky forhold i Alssund (læs svag vind).

Maksimalt plads til 40 både i Mommark

Mommark Havns beskedne antal bådpladser sætter grænsen ved et maksimum på 40 deltagende både. Derfor forventer sejladsudvalget også, at deltagerlisten hurtigt vil være fuldbooket. Så her gælder princippet om først til tasterne, lyder det fra Sønderborg Yacht-Club.

Der er tale om et all-inclusive arrangement lige fra friplads(er), morgenmad, festmenu til vin ad libitum.

Yderligere info og tilmelding på Manage2sail.com

content-loader
content-loader
content-loader