Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
30. november i Berlin findes vinderne i BOB-prisen. PR-foto

Bedste 23 motorbåde i 2023 nu nomineret til finalen i Best of Boats Award - el-både får egen kategori

Efter en sæson med hundredvis af bådtests er de 23 finalister til Best of Boats Award 2023 i kategorierne Bedst for begyndere, Bedst til Familie, Bedst til Sjov og Bedst til tur nu kåret. I den nye kategori Best for Performance hædres især højtydende, hurtige og luksuriøse sportsbåde.

Af Troels Lykke |

Den Internationale jury, som motorbaadsnyt.dk er en del af, offentliggør nu finalisterne til Best of Boats Award 2023 i seks kategorier - Prisuddeling bliver i Berlin den 30. november 2023.

"And the Winner is ..." vil lyde om aftenen den 30. november 2023, hvor vinderne af BEST OF BOATS AWARDS bliver højtideligt annonceret på BOOT & FUN BERLIN 2023.

Det bliver 10. gang, at Europas bedste motorbåde bliver hædret med prisen i Berlin. Tøjpartneren til Best of Boats Award er Marinepool – Spirit of the Ocean.

De mest overbevisende nye bådmodeller i 2023-modelåret, som har sejret efter adskillige test i løbet af de sidste tolv måneder, vil blive hædret. Den 14-mands jury af eksperter, bestående af chefredaktører og motorbådstestdirektører fra hele Europa og USA, har testet de mest interessante internationale motorbåde under testkørsler.

Det særlige ved Best of Boats Awards: Kategorierne er ikke baseret på bådens længde, men på den påtænkte brug, altså de fremtidige bådbrugere. Andre vigtige kriterier, der gør BOB-prisen unik: Kun både, der er blevet testet af flere jurymedlemmer, kommer i betragtning til udvælgelse.

Nyheder underudvikling

Og: Nyheder, der stadig er under udvikling, deltager derfor ikke i BOB-prisen. Alt dette, samt intensiteten og omfanget af testkørslerne, gør Best of Boats Award til et stempel for den særlige kvalitet af de udvalgte både. Nationalt og internationalt er prisen en af de mest prestigefyldte priser i bådbranchen.

Efter en intensiv sæson med hundredvis af bådtests er de 23 finalister til Best of Boats Award 2023 i kategorierne Bedst for begyndere, Bedst til Familie, Bedst til Sjov og Bedst til Rejser nu blevet kåret.

I den nye kategori Best for Performance hædres især højtydende, hurtige og luksuriøse sportsbåde. For første gang er Best for Electric en separat kategori for rent elektrisk- og hybriddrevne både. Med prisen i kategorien Best for Future vil juryen af eksperter hædre et banebrydende koncept inden for bådbranchen.

Finalisterne til Best of Boats Award 2023 er:

BEDST TIL NYBEGYNDERNE
Bayliner M19 (USA/Portugal)
Beneteau Flyer 8 (Frankrig)
O'boats 550 (Polen)
Quicksilver 805 Open (USA/Portugal)

BEDST TIL FAMILIE
Bavaria SR 33 (Tyskland)
De Antonio D50 Coupé (Spanien)
Parker 100 Sorrento / Askeladden C97 (Polen)
Targa 32 (Finland)

BEDST TIL SJOV
AMT 240 DC (Finland)
Navan C30 (USA/Polen)
Quarken 27 (Finland)
Saxdor 270 (Finland)
Sea Ray SLX 260 (USA)

BEDST TIL PERFORMANCE
Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC (Frankrig)
Frauscher 1212 Ghost Air (Østrig)
Sterk 31 RC (Tyskland)
XO DFNDR 8 (Finland)

BEDST TIL TUR
Northman 1050 trawler (Polen)
Prestige M 48 (Frankrig)
Sargo 45 Explorer (Finland)

BEDST TIL ELEKTRISK
Axopar 25 Electric (Finland)
Sialia 57 (Polen)
X-Shore 1 (Sverige)

Modeldiversitet og bred vifte på tiende år

Udvælgelsen til Best of Boats Award 2023 afspejler hele udvalget af det aktuelle modelår. Nylancerede mærker som Sterk er inkluderet samt Sialia med et elektrisk koncept på 17 meter bådlængde og det nye Navan mærke fra industrigiganten Brunswick, som lanceres i september 2023.

Kendte bådebyggernationer som Frankrig, Finland og Polen er meget stærkere repræsenteret i år end sidste år. Fra begyndersportsbåde og familiecruisere til turbåde og stærke præstationsbåde - alle gængse bådtyper er repræsenteret ved Best of Boats Award 2023.

Premium-partner og vært for BOB-prisen

The Best of Boats Award vil blive uddelt på BOOT & FUN BERLIN, som finder sted fra den 30. november til den 3. december 2023 på Berlin Exhibition Grounds. Prisoverrækkelsen med nævninge, repræsentanter for internationale værfter, værftsbosser og internationale repræsentanter for bådindustrien finder sted torsdag den 30. november 2023 fra kl. 18.30. i den eksklusive atmosfære i Marshall House.

BOOT & FUN BERLIN, premium partner til Best of Boats Award siden 2014, vil igen være vært for den festlige vinderfest for årets bedste motorbåde.

content-loader
content-loader
content-loader