Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det var her at danskerne fik deres debut i 2021 på fartdjævlen, F50. Foto: David Grey for SailGP

Dansk SailGP-hold rejser ”Down Under” med ny podieplacering i sigte

Tilskuerne til KPMG Australia Sail Grand Prix den 18.-19. februar vil opleve flyvende SailGP-katamaraner i Sydney Havn – og et dansk hold, der er fast besluttet på at sikre en af turneringens endelige podieplaceringer. TV2 Sport sender på lørdag fra kl. 06.00.

 

Af Troels Lykke |

Ved den forrige event for en måned siden opnåede det danske SailGP-hold sit bedste resultat nogensinde, da de sikrede andenpladsen i Singapore.

Det skete efter et dramatisk finaleløb mod eventens vinderhold fra New Zealand og de forsvarende SailGP-vindere fra Australien.

Skipper Nicolai Sehested glæder sig over, at danskerne beviste, at de kan konkurrere mod ligaens tophold.

Stort resultat i Singapore

"Vi er enormt tilfredse med resultatet i Singapore, da det har givet os en god position til at satse på de samlede podiepladser, mens vi nærmer os slutningen af sæson 3," forklarer han.

"Vi begyndte anden sejladsdag i Singapore velvidende, at vi var nødt til at levere konsekvent solide præstationer under pres. Disse situationer stiller store krav til et hold, men selv under pres steppede vi op og klarede det. Det er et kæmpe boost for os frem mod sæsonens slutspurt.”

Han tilføjer:

"Vi har selvfølgelig meget arbejde forude, og der er point, der skal indhentes. Men vi ser tegn på et tophold, og det er dét, vi har sigtet efter siden dag ét.”

Resultatet i Singapore placerer Danmark på en samlet femteplads. Det er kun tre point efter det britiske SailGP-hold, der i øjeblikket indtager den sidste podieplads før Sydney.

De tre bedste hold i USA's Sail Grand Prix i San Francisco om blot to events går videre til den endelige og afgørende finale.

Tilbage til hvor det hele begyndte for dansk hold

KPMG Australia Sail Grand Prix markerer en tilbagevenden til stedet, hvor det hele begyndte for Danmark, da det danske hold startede sin SailGP-rejse i Sydney Havn for næsten præcis tre år siden.

"Vi har virkelig gode minder fra sejladsen i Sydney, da den repræsenterer en så vigtig markering for hele vores hold," fortsætter Sehested.

"At komme ind i en liga som SailGP med under 20 timers erfaring ombord på disse vanvittige både var en ilddåb, og når man ser tilbage på optagelserne, kan man se, at vi var mere fokuserede på at komme rundt på banen end rent faktisk at sejle om kap."

Han fortsætter:

”Men det viser også, hvor langt vi er kommet som hold siden da. Der er virkelig ingen erstatning for erfaring i disse både, men hvis du bliver ved med at få mest muligt ud af din tid på vandet og lægge timer og kræfter i det, så vil du forbedre dig.”

Sehested: Vi fik fjernet 1,5 ton plastaffald fra havet

På trods af, at det danske SailGP-hold blev nummer to på vandet i Singapore, blev det overgået af, at holdet vandt Impact League for tredje gang i sæson 3. Et uafgjort resultat betyder dog, at danskerne må dele placeringen med New Zealand, men Sehested roser sine rivaler for deres samarbejde.

"Vi tager Impact League alvorligt og gør vores bedste med hjælp fra vores samarbejdspartnere ROCKWOOL og One Ocean Foundation. Det er et tæt løb i toppen, og kun tre point adskiller os fra kiwierne, som fører ranglisten.”
Sehested fortsætter:

"Men det handler ikke kun om tophold – alle holdene gør en enorm indsats for at levere en positiv indflydelse, når vi sejler jorden rundt. Vi lancerede vores More Speed Less Plastic-initiativ i Singapore, hvilket var en stor succes. Faktisk endte vi med slå os sammen med det newzealandske SailGP-hold for at hjælpe med at fjerne mere end 1,5 ton plastaffald fra vores have.”

Tidlig lørdag morgen dansk tid

KPMG Australia Sail Grand Prix i Sydney finder sted den 18.-19. februar med start kl. 16.00 lokal tid eller kl. 06.00 dansk tid på TV2 Sport. Læs hvordan og hvornår du kan se SailGP på www.sailgp.com/watch

content-loader
content-loader
content-loader