Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det danske hold havde en tophastighed på 74,4 km/t i søndags, hvilket betyder, at ROCKWOOL og One Ocean Foundation vil omdirigere 744 kilo havbundet plastikaffald som en del af holdets nye More Speed Less Plastic-initiativ. Foto: SailGP

Sehesteds SailGPhold tog samlet andenplads i Singapore efter første- og tredjeplads lørdag

Denmark SailGP Team præsenteret af ROCKWOOL tog andenpladsen ved Singapore Sail Grand Prix, efter en super søndag, der fik dem i deres tredje finale i sæson 3.

Af Troels Lykke |

Det danske hold – styret af Nicolai Sehested – scorede en førsteplads og en tredjeplads lørdag og bookede dermed en plads i finalen med tre både, her snuppede de andenpladsen bag førende New Zealand SailGP Team.

Sehested:

"Jeg er virkelig glad for vores præstation i denne weekend. Vi vidste, at vi havde brug for en stor søndag, og vi leverede, hvilket er virkelig glædeligt og understreger vores holds mentalitet."

Podieplaceringen er Danmarks første siden deres hjemmebegivenhed – ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i København i august sidste år – og Sehested glæder sig over at være vendt tilbage til formen for at sparke et 2023 i gang.

En glad Sehested

"For at være ærlig, har det været længe undervejs. Vi har ikke sejlet så godt de sidste par stævner og også været lidt uheldige, men alt fungerede godt i dag, og det er en god følelse.

“Selvfølgelig ville vi gerne have vundet stævnet, men New Zealand sejlede stort set et perfekt løb, så det må man aflevere til dem. Vi gjorde alt, hvad vi kunne, og jeg er glad for, at vi kunne komme mellem kiwierne og australierne."

Stærk præstation søndag

"Det første løb var godt for os," indrømmer Sehested.

»Vi havde selvfølgelig brug for et par point, så vi tog bare en lille smule risiko, og det gav pote. Det er, hvad vi har brug for i dag, for at have nogle konsistente topresultater."

Og da de gik ind i det sidste sejlads i Singapore, vidste Sehested og hans besætning, at et positivt resultat kunne lande dem i top tre.

Danmark indledte det løb i poleposition i starten, førende over stregen med en perfekt udført start, og holdt imponerende fast ved sin føring under vanskelige forhold for at vinde holdets fjerde sejr i SailGP.

Andenpladsen efterlader Danmark på en samlet femteplads i sæsonmesterskabet efter at have lukket hullet på podiepladserne til kun tre point.

"Vi er stadig på femtepladsen, men placeringen ser lidt bedre ud nu," tilføjer Sehested.

"Vi har to begivenheder mere før San Francisco, så vi bliver ved med at chippe væk. Det er et godt tidspunkt at bygge momentum på, og de andre hold vil kigge sig over skuldrene. Jeg har ikke noget imod at sidde på en femteplads for nu og vente på, at vores tid slår til.”

Mere hastighed Mindre plastik

Det danske hold havde en tophastighed på 74,4 km/t i søndags, hvilket betyder, at ROCKWOOL og One Ocean Foundation vil omdirigere 744 kilo havbundet plastikaffald som en del af holdets nye More Speed Less Plastic-initiativ.

Derudover vil One Ocean Foundation omdirigere 771 kilo havbundet plastikaffald på vegne af New Zealand SailGP Team, som nåede tophastigheden i Singapore Sail Grand Prix-begivenheden med 77,1 km/t.

"Efter en let første dag er jeg virkelig glad for, at vi kom tilbage til vores sædvanlige hastigheder i F50 for at sætte gang i dette More Speed Less Plastic-initiativ, og det er passende, at det er New Zealand SailGP Team, der har været med til at fordoble vores effekt ved at tage begivenhedens tophastighed, da de også er meget fokuserede på havets sundhed,” siger Sehested.

"Muligheden for at arbejde sammen med fantastiske partnere som ROCKWOOL og One Ocean Foundation og endda samarbejde vores rivaler på vandet for at omdirigere mere end 1,5 ton havbundet plast takket være vores præstation i Singapore er virkelig speciel, og jeg håber, at den store brise kommer til Australien i næste måned, så vi kan blive ved med at maksimere vores effekt."

På vej Down Under

SailGP-flåden tager til Sydney den 18.-19. februar til KPMG Australia Sail Grand Prix, og Sehested har store forhåbninger om, at hans hold kan komme i gang.

"Vi er i en god tilstand, og vi ser frem til at vende tilbage til Sydney, hvor vi startede vores SailGP-rejse for næsten tre år siden," siger han.

"Det er et fantastisk sejlersted - og det er altid et særligt øjeblik at tage tilbage dertil, og det er en påmindelse om de fremskridt, vi har gjort for at være solidt i blandingen til et samlet podie i blot vores anden hele sæson."

Singapore Sail Grand Prix – Slutstillingen
New Zealand SailGP Team – 10 point
Denmark SailGP Team præsenteret af ROCKWOOL – 9 point
Australia SailGP Team – 8 point
Switzerland SailGP Team – 7 point
Great Britain SailGP Team – 6 point
Canada SailGP Team – 5 point
United States SailGP Team – 4 point
France SailGP Team – 3 point
Spain SailGP Team – 2 point

content-loader
content-loader
content-loader