Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Martin Kirketerp rørte ved et vant, da lyn slog ned på kiwi-båd. Men han overlevede fint efter et gevaldigt rap over fingrene. Foto: Team Rockwool/SailGP
Kapsejlads
Der var en del sejlere i chok efter lynet i Singapore.

Prof-sejler Martin Kirketerp ramt af lyn på F50er i Singapore

- Han er ok, han er chokeret, siger Martin Kirketerps skipper Nicolai Sehested i en video fra Team New Zealands SailGP hold. F50eren, der har en 29 høj vingemast. Kirketerp, siger efter lynnedslaget "Det gik hele vejen gennem min arm og ind i min torso og krop".

Af Troels Lykke |

New Zealands SailGP-båd gennemgår skadesvurderinger, efter at den blev ramt af lynet kort efter sidste uges SailGP-begivenhed i Singapore og sårede en sejler, danske Martin Kirketerp, det skriver NZ Herold.

Kiwi-mandskabet var på land på tidspunktet, da lynet skete og hentede vinderpokalen til i Singapores SailGP-stævne.

I kiwiernes sted var den schweiziske rorsmand Sebastien Schneiter, den franske strateg Manon Audinet og de danske grindere Luke Payne og Martin Kirketerp om bord for at transportere F50eren, ’Amokura’.

100 kilo og 187 centimeter høje Kirketerp, der på det tidspunkt rørte ved et vant, fik et elektrisk stød og blev straks evakueret for lægehjælp.

Schneiter, Audinet og Payne, som ikke kom til skade, blev evakueret fra F50 og vendte først tilbage ombord efter stormen var passeret.

Kirketerp gennemgik derefter prøver og blev udskrevet fra hospitalet efter en nat under observation.

Burling: Martin vigtigst

Skipper Peter Burling:

"Martin er absolut den største prioritet ud af dette, og vi er alle ret glade for, at han er okay og giver os tommelfingeren op fra hospitalet."

"Hele båden lukkede af, vingen eksploderede i toppen, og vi følte alle et lille chok - desværre havde Martin en større."

Kirketerp vil have løbende kontrol fremadrettet, men lægerne er optimistiske, at han er kommet sig helt.

I betragtning af hændelsen sagde Kirketerp, at han følte lynnedslaget "gik hele vejen gennem min arm og ind i min torso og krop".

Læger sagde nej til at Kirketerp skulle fejre andenplads

"Jeg kunne gå, og jeg følte mig klar i mit hoved, men jeg var også meget lamslået," sagde han. "Selv da jeg var på vej op i følgebåden, havde jeg det så meget bedre og fik følelsen tilbage i hånden.

"Jeg ville tilbage og fejre vores holds bedste resultat nogensinde - men lægerne sagde nej," siger Aarhus-sejleren Martin Kirketerp, der med Sehesteds Rockwool-hold tog en andenplads i SailGP-stævnet i Singapore.

Han siger, at han nu "har det godt" med en "en lille smule ømhed hist og her".

"Hvis jeg ikke vidste, hvad der var sket med mig, ville jeg sige, at jeg var fysisk klar til hvad som helst."

Næste stævne bliver Australia Sail Grand Prix den 18.-19. februar.

Læs også om sagen på SailGPs hjemmeside.

Kilde. NZ Herold

content-loader
content-loader
content-loader