Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Et af de største kvinde sejl sportsstævner i Danmark finder sted i weekenden

140 kvinder til Women’s Sailing Champions League i Sundby - kæmpe stævne i dansk sejlsport

Weekendens WOW event, hvor 32 kvindehold fra 11 nationer mødes, må være et af de største stævner med rene kvindehold på startlinjen i Danmark nogensinde.

Af Anna Brinch |

Stævnet, der arrangeres af Sundby Sejlforening og Sejlsportsligaen, vil sejle ligaformatet med otte J/70’ere på startlinjen. To hold har endda taget turen helt fra Australien. Fra de hjemlige breddegrader stiller fem danske besætninger til start.

De tæller de nuværende Sailing Champions League mestre fra KDY, de danske WOW mestre Team Salt fra Aarhus, Happy Moms fra Nivå, matchraceholdet med Kristine Mauritzen på roret og det lokale Sundbyhold med matchraceveteraner som Josefine Boel Rasmussen og venner.

Kom og oplev stemningen 

Stævnet byder på intens spænding om hvem, der tager trofæet med hjem og kan kalde sig verdens bedste kvindelige klubbesætning. Det er samtidigt krydret med den specielle stævneatmosfære, som kun WOW-kvinder kan skabe. Så hermed også en kæmpe opfordring til at komme forbi Sundby Sejlforening i weekenden.

Etableringen af Women on Water (WOW) har givet et kæmpe boost til kvinder i sejlsport. Alene i den danske Sejlsportsliga står WOW-kvinderne for op mod 33 pct. af deltagerne. En stigning som er sket i takt med at WOW har vokset sig større.

Kvinderne har fået et mødested og en identitet, hvor de kan dyrke sejlsport – på alle niveauer. Vi ser stadig nye kvindelige sejlere komme til, mens gamle sejlervenskaber genoptages. Vi ser sejlklubber, der har fået nyt liv med deres J/70 miljøer, hvor WOW spiller en stor rolle. Vi ser også WOW sejlere, der dyrker sejlsport 365 dage om året. 

Følg stævnet her 

Stævnet kan følges på Sejlsportsligaens facebook side eller www.sapsailing.com. I forbindelse med eventet, er der også udgivet et WOW magasin, der kan læses online her.

content-loader
content-loader
content-loader