Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne sejlede 16 flights på fire dage ved Champions League-kvalifikationsstævnet i Kiel. Foto: SCL / Lars Wehrmann

Bandholm misser Finale 4 efter fejl - men Champions League-finalen er sikret

I sidste sekund blev Bandholm snydt for Finale 4-sejladsen ved et Champions League-kvalifikationsstævne i Kiel. Med en femteplads i kvalifikationen er billetten til selve finalestævnet i Porto Cervo dog i hus.

Af Sara Sulkjær |

15 nationer og 25 klubhold fra hele verden deltog i det fire dage lange kvalifikationsstævne i hjertet af Kiel. Et stævne, der blev afviklet tæt på byens centrum - og ikke som tidligere, hvor Kieler Woche normalt afvikles.

Det var en lokation, som stævnearrangørerne i den grad fik gavn af, da mange tilskuere kom slentrende forbi, stoppede op og heppede på sejlerne, herunder også de danske fra Bandholm og Hellerup, der henholdsvis slutter på femte- og tyvendepladsen.

Finalen indenfor rækkevidde

Begge de danske teams blev udfordret i Tyskland, hvor niveauet var tårnhøjt, og vindstødene kyssede de 40 knob. Alligevel lavede besætningerne fine placeringer, men lå trods alt fortsat et stykke fra top-15, som gav billet til finalen.

- Vejrforholdene var konstant skiftende, og det handlede om at være omstillingsparate, nye forhold hver dag og stort set til hvert race, forklarer Nynne Ammundsen fra den danske sejlsportsliga i en pressemeddelelse.

Alligevel blev lørdag et vendepunkt for danskerne. Her kom Bandholm godt fra start med intet mindre end tre prikker og en andenplads.

Dermed gik holdet fra en 17. plads til en top-5-placering, og Finale 4, der udgøres er de fire bedst placerede hold, var indenfor rækkevidde. Tre flights søndag skulle afgøre, om Bandholm-sejlerne for første gang skulle prøve kræfter med finalesejladserne.

Spænding til det sidste

En dårlig start af russiske Calipso i søndagens indledende race blev afgørende. En start, der gav Bandholm plads i tabellen, hvorefter danskerne i allersidste race kunne sikre sig en plads i finalen. Her fik de selskab af to tyske hold samt et swiss-hold.

- Der var spænding til det allersidste, da ingen havde forestillet, at russerne ville klare det dårligt. Det var Bandholms held, og glæden var stor, påpeger Nynne Ammundsen.

Glæden fik dog en brat ende. Umpire-teamet havde overset en DPI (pointstraf, hvis der laves skade på bådene, red.), og dermed var Bandholm á point med ONEKIEL-holdet - og ikke foran som først antaget.

- Desværre havde det tyske hold fra Kiel en tredjeplads mere end Bandholm, og det betød, at Bandholm endte på en femteplads og dermed var ude af Finale 4, forklarer Ammundsen.

I forvejen har Kongelig Dansk Yachtklub kvalificeret sig til finalen som vinder af Sejlsportsligaen, hvorfor der bliver to danske klubber i Porto Cervo til finalen i Sailing Champions League.