Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne er lige uden for top 3 i den samlede stilling. Foto: Chris Elfes for SailGP

SailGP sejles i New Zealand i weekenden - se sejladserne på TV 2 Sport fx

Kapsejladsen om de endelige podiepladser spidser til med kun to Sail Grand Prix'er tilbage - i weekenden afholdes SailGP i New Zealand, Christchurch, for første gang. Det danske hold nåede en topfart på 91,4 km/t i Sydney og det betød 914 kilo mindre havaffald.

Af Troels Lykke |

Alles øjne er rettet mod top tre, når SailGP-flåden tager hul på det næstsidste event i sæson 3, hvor hele fem hold stadig er i spil. Heriblandt det danske ROCKWOOL-sponsorerede hold.

Nicolai Sehested, skipper på den danske båd, forklarer: "Vi går imod sæsonens to sidste events velvidende, at vi stadig har mulighed for at tage en plads i finalen – og det er præcis den motivation, vi skal bruge for at præstere på vandet."

"Holdene foran os på ranglisten sejler godt og har momentum. Vi skal derfor være i topform og have lidt ekstra held med os – men der er stadig masser af point at sejle for. Vi ved også på nuværende tidspunkt, at alt kan ske i SailGP."

Et dansk hold med selvtillid

Det australske SailGP-hold fører den samlede rangliste, hvor New Zealand og Frankrig også er på vej mod en finaleplads. Herefter ligger Storbritannien og Danmark med henholdsvis to og seks point lige uden for top tre.

På trods af et frustrerende resultat i sidste måned, hvor danskerne sluttede efter flere af deres rivaler på den samlede pointtavle, er det et hold med selvtillid, der melder klar til eventen i Lyttelton, New Zealand.

KPMG Australia Sail Grand Prix i Sydney blev afbrudt midt i eventen på grund af ekstreme vejrforhold, hvilket fik arrangørerne til at aflyse sejladsen på eventens andendag. Det betød, at det danske hold sluttede på en samlet femteplads takket være deres indsats i de første tre sejladser.

Sehested fortsætter:

"Resultaterne i Sydney var ikke til vores fordel – de fleste af de hold, vi virkelig har fokuseret på at slå, sluttede foran os lørdag aften, og de placeringer endte med at tælle som point."

“Det er ærgerligt, men sådan er det – vi skal være modige med vores strategi i sæsonens sidste events, hvis vi skal komme tilbage i kampen.”

914 kilo plastaffald fjernet

Det danske hold nåede en topfart på 91,4 km/t i Sydney, hvilket, som en del af samarbejdet med ROCKWOOL og One Ocean Foundation, betyder at 914 kg plastaffald fra havet bliver fjernet på holdets vegne.

Schweiz’ SailGP-hold fik eventens højeste topfart med 96,4 km/t, hvilket kan omregnes til 964 kg plastaffald, og den totale mænge plastaffald, som ROCKWOOL og One Ocean Foundation forpligtigede sig til at samle op fra havet, nåede op på mere end 1,8 tons ved SailGP i Sydney.

Det betyder, at det danske hold og dets rivaler på vandet i løbet af de to events i Singapore og Australien har fjernet over 3,3 tons havaffald ved at sejle hurtigt i deres F50’ere.

New Zealand Sail Grand Prix i Christchurch finder sted den 18.-19. marts med start kl. 15.00 lokal tid eller kl. 03.00 dansk tid på TV2 Sport begge dage og genudsendes igen kl. 07.20. Læs hvordan og hvornår du ellers kan se SailGP på www.sailgp.com/watch

content-loader
content-loader
content-loader