Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Vi fik en god start på den første sejlads, men så begyndte vingen at give os problemer. Vi kunne ikke rigtig vinkle den ordentligt – herfra gled vi bare baglæns gennem feltet, siger Sehested. Foto: Bob Martin for SailGP

Frustration for danske Sehested i New Zealand - F50-vinge driller

Det danske ROCKWOOL SailGP hold står over for en sej kamp efter en skuffende første sejladsdag og er næstsidst ved ITM New Zealand Sail Grand Prix i Christchurch. Målet er fortsat en podieplads i sæson 3, men en defekt vinge betyder, at der skal kæmpes hårdt i de sidste sejladser.

Af Troels Lykke |

Den danske båd, anført af Nicolai Sehested, kom ind på henholdsvis 7., 8. og 8. pladserne ved lørdagens tre sejladser i SailGP-stævnet. Tekniske udfordringer med vingesejlet ødelagde holdets håb om at komme blandt top tre.

Sehested sagde:

"Det har været en skidt dag for os. Vi følte os oplagte og klar, men havde hele eftermiddagen problemer med vores vingesejl, hvilket gjorde det vanskeligt at kontrollere båden."

”Vi fik en god start på den første sejlads, men så begyndte vingen at give os problemer. Vi kunne ikke rigtig vinkle den ordentligt – herfra gled vi bare baglæns gennem feltet."

Han fortsætter:

"Vi troede, vi fik problemet løst op til andet sejlads, men vi kunne stadig ikke kontrollere båden og oplevede for meget styrt. Vi er nødt til at se på dataene og finde ud af, hvor meget af det var kontrollerbart."

Alle hold stod over for en uvant situation i forhold til at starte kapsejladserne uden træningsdage forinden. Træningssejladsen fredag blev udskudt grundet varsel om stærk blæst.

"Det er svært at gå direkte på. Træningsdagene er også en mulighed for at opfange eventuelle problemer eller begyndervanskeligheder med udstyret," forklarer Sehested.

»Det er selvfølgelig umuligt at sige, om alle vores problemer i dag ville have vist sig under træningen. Det er det samme for stort set alle holdene, da kun to både fik trænet.

"Ingen undskyldninger - vi sejlede ikke godt nok. Vi ved, at vi kan gøre det meget bedre på banen og træffe de rigtige beslutninger. Vi skal rette op på det og komme stærkere tilbage i morgen."

Hjemmeholdet vandt dagens indledende Sail Grand Prix i New Zealand og sejlede sig til tre podiepladser, inklusive en sejr.

Succesen blev bakket op af et tætpakket publikum langs Lyttelton Harbor, da Pete Burlings hold satte sig i førersædet halvvejs på vejen mod en historisk sejr på hjemmebane.

Se sejladserne på video

Samlede placeringer efter 1. sejladsdag ved ITM New Zealand Sail Grand Prix

  1. New Zealand SailGP Team – 28 points
  2. Canada SailGP Team – 24 points
  3. Emirates Great Britain SailGP Team – 23 points
  4. France SailGP Team – 21 points
  5. Australia SailGP Team – 18 points
  6. United States SailGP Team – 16 points
  7. Switzerland SailGP Team – 14 points
  8. Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL – 10 points
  9. Spain SailGP Team – 8 point
content-loader
content-loader
content-loader