Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Redningsstationen Hanstholm var ude i seks til otte meter høje bølger. Foto: Bjarne Nørby/Redningsstation Hanstholm

Redningsaktion i 28 m/sek. og seks meter høje bølger ved Klitmøller efter surfer forsvandt

Kystredningstjenesten i Hanstholm måtte ud i gigantiske bølger, efter man mistede visuelt syn på surferen. Der blev også sendt ambulance og redningshelikopter mod lokaliteten.

Af Troels Lykke |

Lørdag eftermiddag var der opstået bekymring for en windsurfer, der var taget ud på havet fra Klitmøller. 

Kystredningstjenesten Redningsstation Hanstholm fik meldingen kl. 14.04. Det skriver Nordjyske.

- Han var savnet. Man havde ikke haft visuelt syn på ham i et kvarters tid, fortæller Morten Olsen fra redningsstationen, som tilføjer, at man hurtigt kan drive langt, da der var meget strøm lørdag. 

Helt så galt gik det heldigvis ikke. 

Mens redningsmandskabet var to-tre mil ud fra Hanstholm Havn, blev aktionen afblæst, da sejleren kom ind af sig selv og var i god behold, oplyser Morten Olsen til avisen.

Ambulance og redningshelikopter sendt mod lokaliteten

Redningsstationen Hanstholm forklarer på Facebook, hvor man også kan se billeder af video af hændelsen:

- Redningsstation Hanstholm blev kl. 14.06 kaldt ud til manglende surfer ved redningsnummer D205 (Klitmøller). Vejret var ALT for dårligt til at bruge LRB22 i, så vi afgik med C.B. Claudi og vores Unimog på landjorden.

- Der blev også sendt ambulance og redningshelikopter mod lokaliteten. Efter noget tid blev aktionen afblæst, da surferen var kommet i land uden anmelderen havde set det, skriver redderne.

Ikke surfer fra World Cup-stævne

Da redningsaktionen kørte, var der samtidig WA/IWT Cold Hawaii Youth Windsurf World Cup 2023. Det var dog ikke en surfer herfra, det var kommet i problemer.

Pressechef for stævnet, Mads Bjørnaa, forklarer til Minbaad.dk:

- Det var ikke en af vores deltagere. Redningsaktionen var to kilometer længere nede af kysten, øst for os. Vi var lige øst for Hanstholm Havn, siger pressechefen, der ikke ved, hvad der skete med surferen i de 27-28 m/sek., som der blev målt.

- Måske var noget af hans udstyr gået i stykker, forklarer Mads Bjørnaa. 

content-loader
content-loader
content-loader