Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Illustrationerne (af båd i test, red.) viser en af CFD-kørslerne (Computational Fluid Dynamics) af det første XR-skrog. Illustration: X-Yachts

XR racer fra X-Yachts under udvikling mens Xp-bådene udgår - se første modeltegning af XR

XR er i gang. Udviklingen af den nye XR (mellem 42 og 44 fod) er stadig på et tidligt stadie, men ambitionen er klar: XR bliver en vinder, og derfor har X-Yachts in-house design team indgået partnerskab med nogle af verdens mest erfarne virksomheder og racere for at nå dette mål.

Af Troels Lykke |

Partnerne vil arbejde tæt sammen med X-Yachts designteam, og sammen vil de designe og bygge en racerbåd med vinderpotentiale til alle større mesterskaber og regattaer i ORC og potentielt IRC, oplyser X-Yachts på facebook.

Illustrationerne (af båd i test, red.) viser en af CFD-kørslerne (Computational Fluid Dynamics) af det første XR-skrog. Hver skrogtest består af adskillige varianter, der i små trin på forskellige parametre udviklede sig til den optimale ydeevne over en stor matrix af skroghastigheder og krængningsvinkler, fortæller X-Yachts.

XR-designteamet er fuldt engageret i processen, og vi vil præsentere mere information i begyndelsen af det nye år.

Kapsejlads er en integreret del af X-Yachts arv, og værftet har en 44 år lang historie inden for kapsejlads siden de tidlige dage med den første model, X-79.

One off-båd inden for ORCi klasse B

X-Yachts vil skabe en one off-båd inden  for ORCi klasse B. Skroglængden forventes at være 42-44 fod.

Designet af XR vil være fokuseret på at skabe en out-of-the-box vinder, fortæller X-Yachts.

X-Yachts bringer al viden og erfaring fra de tidligere racere.  X-Yachts slår sig sammen med de bedste partnere i branchen, og sammen vil de designe og bygge den hurtigste racer i sin klasse.

Nogle af partnerne er de professionelle storbåds-sejlere Bouwe Bekking og Jesper Radich samt North Sails, C-Performance og Max Gürgel.

XR vil blive lanceret i begyndelsen af 2025.

Læs mere

content-loader
content-loader
content-loader