Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Slut med ræs for de smukke træbåde i Svendborg. Foto: Troels Lykke

Svendborg Classic Regatta stedt til hvile på havets bund

Slut for Svendborg Classic Regatta, for få tilmeldte, fortæller Poul Tom Hansen til Fyns Amts Avis. Han er talsmand for de seks foreninger, som står bag de sejladser, der har været holdt i Svendborgsund og Lunkebugten siden 1998.

Af Troels Lykke |

- Deltagerantallet har været svigtende de senere år, og sidste år var det så lavt, at vi måtte aflyse. Så i bestyrelsen er vi enige om, at vi stopper. Jeg vil ikke sige: "Mens legen er god", for det har den faktisk ikke været i nogle år, siger Poul Tom Hansen til Fyns Amts Avis.

Flere end 200 både

De første år var sejladserne forbeholdt klassiske sejlbåde, som er bygget i træ og konstrueret før 1970, og typisk var der 50-60 tilmeldte.

Det hele kulminerede i 2003, hvor Svendborg havde 750 års jubilæum, ligesom også flere klassiske bådetyper kunne fejre mærkedage, og da sejladsen ifølge Poul Tom Hansen havde flere end 200 deltagere, var der virkelig noget ved det.

Om det skal tilskrives, at træbåde ofte på et eller andet tidspunkt går til, ved Poul Tom Hansen ikke med sikkerhed, men faktum er, at det gik kraftigt ned ad bakke herfra.

Interessen blev så lille, at det blev vedtaget at lukke glasfiberbåde konstrueret før 1970 ind i varmen, ligesom der sideløbende med regattaen blev arrangeret sejladser for dem, der ikke har lyst til at sejle om kap, og Poul Tom Hansen fortæller, at det faktisk gav et lille løft - men kun kortvarigt.

Aflysning - skulle nå 25 både

Og inden 2022-udgaven tog bestyrelsen en beslutning.

- Vi sagde, at hvis vi ikke nåede op på 25 deltagere, så ville vi ikke gennemføre, siger Poul Tom Hansen, der sammen med de øvrige måtte konstatere, at kun 15 meldte sig til.

Ergo blev sejladsen aflyst, og siden har bestyrelsen for foreningen Svendborg Classic Regatta tygget på, hvad fremtiden skal bringe - hvis noget overhovedet.

Kilde. Fyns Amts Avis

content-loader
content-loader
content-loader