Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Baneleder Bjørn Stephensen fra Kerteminde havde det rød-hvide flag op i mange omgange til H-båds-stævne i Vedbæk. Fotos: Troels Lykke
Kapsejlads
Ny formand for H-båds klubben Gitte Bush-Pedersen fra Gilleleje tog flot 4. plads. - Vi vil gøre mere for bredden, det er ved disse liga-stævner som her i Vedbæk at man bliver en bedre siger, siger Gitte, der afløser Henrik Toft, der har gjort et kæmpe arbejde for klassen.
Kapsejlads
Gitte Bush-Pedersen deler her lodtrækningsure ud til Anders Bertelsen-holdet.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Stævneleder i Vedbæk deler gul fører-cap ud til Claus Hovgaard og besætning.
Kapsejlads
Claus Høj Jensen med sine stadig unge gaster Frederik og Rasmus Jørgen tog andenplads. De skal som andre i klassen også til DM i Holbæk på deres hjemmebane og VM på Gardasøen til august.
Kapsejlads
Min skipper Ole Engblom fra Sejlklubben Frem kæmper i let luft. Vi snuppede en 8. plads.
Kapsejlads
Vi mødte også de rige og ubekymrede sejlere udfor Vedbæk:-)
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Godt jeg ikke var baneleder ved H-båds-stævne i Vedbæk med havblik i 90 procent af tiden

Baneleder Bjørn Stephensen fra Kerteminde Sejlklub måtte grave dybt for at finde løsninger i det ofte vakuum-agtige Øresund, da 22 H-både mødte op. Vi var med og fik sejlet to sejladser på to dage. Claus Hovgaard og co. fra Vejle strøg til tops. Verdensmester Høj Jensen tog en andenplads.

Af Troels Lykke |

Lad mig først slå fast. Banelededer Bjørn Stephensen fra Kerteminde Sejlklub klarede det godt til H-båd sejlernes liga-stævne i Vedbæk.

Ingen brokkede sig rigtigt. Hvad skulle banelederen gøre, når der ikke var vind til os sejlere? Sende os hjem? Nej.

I lørdags var der næsten vind da vi mødte op og der ventede han nogle timer før vi blev sendt på vandet. Over middag startede vi og fik gennemført en sejlads i 1,5 m/sek. sydlig vind med svag nordgående strøm.

Den sejlads vandt den tidligere VM-bronzevinder fra Vejle, Claus Hovgaard med gasterne Jacob Hald og Henrik Knude.

Stædig baneleder: Vi er kommet for at sejle

Efter sejladsen var der ventetid igen, baneleder Bjørn var stædig. - Vi er jo kommet for at sejle, sagde han på skippermødet. 

Men anden sejlads gik i gang og varede vel i en lille times tid før han skød sejladsen af. 

- Det gav også god mening, for den (afskudte sejlads, red.) blev uretfærdig, nogle der havde ført stort lå pludelig sidst og vi lå fremme da sejlads blev skudt af, og vi havde ligget langt tilbage, men måske lige den sejlads trak banelederen for længe, fortalte Claus Høj Jensen til minbaad.dk.

Deres udsendte sejlede med hos veteranen Ole Engblom, vi var heldige at den sejlads blev skudt af, for vi havde tyvstartet stort og ignoreret det finske tilbagekaldelses-flag.

Claus Hovgaard vandt stævnet for om søndagen blev der også sejlet i endnu mindre vind på en stærkt afkortet bane.

Måske skulle anden sejlads ikke sejles?

Nogle nye Holbæk-sejlere vi talte med på vandet, påpegede at vi nok ikke skulle have sejlet den sejlads, da der til tider kun lige var over 1 m/sek. i startøjeblikket.

Men alternativet var værre: Nemlig bare at vente i den stærke sol. Og Claus Hovgaard startede godt til læ i anden sejlads og var da også lidt heldig, for verdensmesteren Claus Høj Jensen og mandskab gik ind under land, dels for at undgå modstrøm og dels fordi vinden stod inde, men de små to m/sek. der stod inde, døde og vinden kom ude, så Claus Hovgaard og co. kunne sejle en andenplads hjem.

Så det blev i den grad en sikker førsteplads, mens Claus Høj Jensen tog en andenplads med en 3. og 8. plads og delte point med hans rival i klassen, Anders Bertelsen fra Aarhus Sejlklub.

En af baneleder Bjørn Stephensens trick var at sende os på vandet tidligt søndag, så ikke alle jyderne og tyskerne tog hjem søndag morgen, da udsigten til sejlads så temmelig sløj ud. Og som nævnt fik vi da sejlet en enkelt sejlads søndag.

Vinden kom da bådene kom på land

Da hele stævnet blev skudt af over middag kom vinden da vi var ved at tage bådene på land, men da var det alt for sent at starte også i forhold til notice of race.

Godt jeg ikke var baneleder den weekend. Vi sejlere klarede os fint, vi fik tid til at tale en masse sammen og vi fik trods alt to sejladser, men også mange timers ventetid.

Næste stævne er i Egå og derefter følger DM i Holbæk og VM på Gardasøen.

Resultater, Liga-stævne, Vedbæk, 22 både

1. Claus Hovgaard, Vejle

2. Claus Høj Jensen, Holbæk

3. Anders Bertelsen, Aarhus

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader