Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Claus Høj Jensen er her i front. Foto: Anders Chr. True
Kapsejlads
Podievinderne fra DM i H-båd i Struer. Privatfoto

Claus Høj Jensen vinder 13. DM i H-båd i træk - reddet af vindspring på 55 grader i sidste sejlads

Et kraftig vindspring på Limfjorden, der i søndagens allersidste sejlads, sendte i Struer guldet i hænderne på Claus Høj Jensen, fra Herslev Strand Sejlklub. Se 28 minutters indslag fra TVMidt Vest. - Det var stolpe ud i hele stævnet undtagen sidste sejlads, siger Høj Jensen til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

Dramatikken var til at få øje på, da der i weekenden blev sejlet om de danske og nordiske mesterskaber for H-både i Struer for 20 både.

Det blev nemlig et kraftig vindspring på Limfjorden, der i søndagens allersidste sejlads, sendte guldet i hænderne på den mangedobbelte mester, Claus Høj Jensen, fra Herslev Strand Sejlklub. 

Før sidste sejlads var det ellers Aarhus-sejleren, Anders Bertelsen, der med tre points forspring til Claus Høj Jensen, på tredjepladsen, havde førstepladsen indenfor rækkevidde. En anden Aarhus-sejler, Thomas Sennels, rakte også ud efter guldet, da sidste sejlads blev skudt i gang. 

På det sidste opkryds kom et vindspring på 55 grader imidlertid i vejen for de to Aarhus-sejleres guld drømme, og Claus Høj Jensen kunne sejle førstepladsen hjem, sammen med de to gaster, Frederik Dahl Hansen og Rasmus J. Andresen. 

Høj Jensen: Vi vidste vindspringet ville komme

- Det var langt hen ad vejen, stolpe ud, for os under sejladserne, sagde Claus Høj Jensen, da sejren var kommet i hus. Vi var heldige med vindspringet i sidste sejlads, hvor vi var pressede. Men, vi opsøgte også heldet, da vi forsøgte at ramme et vindspring, vi vidste ville komme. 

Til minbaad.dk uddyber Claus Høj Jensen.

- Vi var selvfølgelig heldige på sidste opkryds. Men vi så en kæmpe mærk sky, hvor vi søgte hen og så kom der 8 m/sek., mens Anders Bertelsen og Thomas Sennels stadig lå i 4 m/sek. og så drejede vinden 50-55 grader. Det var heldigt for os, for Anders Bertelsen lå ellers til at vinde efter sidste bundmærkerunding, forklarer Claus Høj Jensen, som dermed vandt sit 13. DM guld i H-båd i træk. Den bliver nok aldrig slået i nyere tid.

Sølv medaljerne blev hængt om halsen på Anders Bertelsen og hans besætning, mens bronzen gik til Thomas Sennels, efter otte gennemførte sejladser. 

Vind alle tre dage

Mesterskaberne i Struer fik noget af en koldstart, da det kun lykkedes at gennemføre en sejlads fredag, på grund af meget svag vind. Lørdag var der mere vind til sejlerne. Her blev der gennemført fire sejladser, mens søndagens vejrforhold gav plads til tre sejladser. 

Struer Sejlklub stod for afviklingen af mesterskaberne, og stævneleder Otto G. Jensen høstede, på klubbens vegne, mange roser for arrangementet. 

- Sejlerne var meget tilfredse med vores set up, og vi mærkede undervejs en stor interesse for sejladserne fra publikum, siger Otto G. Jensen 

Der var mulighed for at følge stævnet fra land, hvor der var livestreaming via TV. Mange benyttede sig også af lejligheden til at følge sejladserne helt tæt på, bl.a. ved at tage med den gamle bilfærge fra Venø, ud til banerne. 

Mange frivillige

Mesterskaberne i Struer blev gennemført med et stort antal frivillige hjælpere i kulissen, og de kan se tilbage på tre dage, hvor alt klappede til perfektion. 

 - Vi har opbygget en stor erfaringsbase i forhold til at afvikle større nationale- og internationale stævner, siger Struer Sejlklubs formand, Bo Bjerre Dam. Vi går helt sikkert efter at få flere af den type stævner til Struer, men kigger også i retning af bådtyper, der kan vise sig frem tættere på havnen og Struer by. 

Se TV MidtVest indslag fra sidstedagen

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader