Gå til hoved-indhold
Udstyr
Efter 35 år med VC 17 M ekstra, der var en unik bundmaling, elsket af kapsejlerne og hadet af konkurrenterne, er det nu næsten slut.  Nu erstattes den af VC Offshore. PR-foto

Populær bundmaling VC 17 M stopper men erstattes af VC offshore med mere kobber

VC 17 M, der bruges af mange kapsejlads både eller folk, der ikke ønsker tyk bundmaling stopper. - Men den erstattes af VC offshore som er en lignede tyndfilm, men med større kobberindhold og en række andre fordele, fortæller Anders Jessen fra Yachtkemi.com, der er en del af Hjertmans.dk

Af Troels Lykke |

Efter 35 år med VC 17 M ekstra, der var en unik bundmaling, elsket af kapsejlerne og hadet af konkurrenterne, er det nu næsten slut.  

VC 17 M Ekstra var rigtig god, hurtig og ikke lagopbyggende tyndfilms bundmaling indeholdende kobber, PTFE og nogle biocider der modvirkede dannelse af slim.

Da den forsvandt og blev erstattet af den svenske model VC 17 M, der bl.a manglede ZPT (Zinkpyrithion), som var en ekstra booster mod slim og alger, den kunne man også tidligere finde i hårshampoo mod skæl. Den er blev forbudt (også i shampoo), fortæller Anders Jessen fra Yachtkemi.com, der er en del af Hjertmans.dk

VC Offshore en gammel kendis kommer nu til Danmark

- VC Offshore er en gammel kendis fra Tyskland og Norge og resten af Europa, og kommer nu til Danmark,  da vi har samme regler som resten af Europa. Svenskerne må ikke længere påføre nogen for for noget fra VC familien, så forvent evt. en svensker invasion til foråret, fortæller Anders Jessen.

VC Offshore kan lægges direkte oven på gamle VC 17 M og M ekstra. VC Offshore er en tyndfilm, der også er i Kobberoxid familien, men den en kende tykkere end tidligere VC 17 M, den ligger mellem VC 17 og en hård bundmaling. Og den er også velegnet til at vandslibe til f.eks. kapsejlere. I Danmark bliver den leveret i farverne sort og grafitgrå. 

Andre bundmalinger på VC 17, nej ikke umiddelbart

Anders Jessen fortæller om at lægge andre bundmalinger end VC Offshore oven på den gamle VC 17, som udgår.

- Som udgangspunkt kan man ikke gøre det, men man kan faktisk lægge den biocidfrie B-Free på via B-Free konversion kit og B-free tiecoat. Man kan også lægge VC Offshore på, og året efter lægge en hård eller en polerende maling på VC Offshoren, hvis man ønsker dette, siger Anders Jessen.

Prisniveauet for VC Offshore er det samme som VC 17 M  fra januar 2024. Den vil derfor kunne købes, der hvor du normalt køber din VC 17.

Sælges frem til april 2024

VC 17 M kan stadig købes i butikkerne frem til april 2024 eller så længe lager haves. Men må ikke sælges i butik efter denne dato, værfter må dog gerne bruge deres lager op.

content-loader
content-loader
content-loader