Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Sådan bruger du epoxy på din båd - Minbaad.dk var på H. F. Industri & Marine-kursus i Svendborg

Epoxy fra West System er en alsidig to-komponentepoxy, der let tilpasses en bred vifte af overfladebehandling og limningsformål. Den bruges til nybygning og reparationer, der kræver førsteklasses fugtafvisning og har stor holdbarhed. Produktet kan bruges ned til fem plusgrader.

Af Troels Lykke |

Minbaad.dk var med en flok sejlere på kursus i september, hvor H.F. Industri og Marines Thomas og Anna Fokdal fra Svendborg underviste med kompetent hånd.

Først var det teori og derefter praksis, hvor vi fik mulighed for at lappe huller i en glasfiberoverflade.

Intet problem i frostgrader

Efterfølgende testede Minbaad.dk det på vores Drabant 24 i Rudkøbing. Det virkede, da vi lappede huller på skrog, kistebænk og træ i forkøjen. Epoxy er super stærkt og holder i en evighed.

Minbaad.dk havde to sprøjter med til opgaven og købte et lille epoxy-hærder-sæt til få hundrede kroner med glasfiber. Der var en sprøjte til hærder og én til epoxy, hvor 1/5 del skal være hærder. Forholdet skal man ikke spøge med. Man kan også købe systemet med som pumpesystem til større opgaver.

Det smarte med epoxy er, at det hærder ned til fem grader. Er det under fem grader, kan det hærde igen, når temperaturen når op på fem grader. Se video i toppen, hvor Thomas Fokdal forklarer om, hvordan man arbejder med epoxy.

Ved almindelig glasfiberarbejde skal man op på 15 grader for, at polyesteren hærder.

Udviklet for over 40 år siden

Epoxyprodukterne fra West System blev oprindeligt udviklet af amerikanske Gougeon Brothers Inc. for mere end 40 år siden til produktion af træbåde.

De er nu anerkendte produkter indenfor hele marineindustrien og anvendes dagligt til reparationer og bådebygning i glasfiber, træ, aluminium, stål, kompositter og ferrocement.

Epoxysystemer til maritim anvendelse

Det faktum, at epoxy fra West System er fremstillet specifikt til marinemiljøet – et særligt barsk og krævende miljø – giver brugeren stor tillid til produktserien, fortæller H.F. Marine og Industri i Svendborg.

- Med udgangspunkt i maritim anvendelse er epoxyprodukterne yderst modstandsdygtige mod fugt og havvand, og er derfor ideelle til bådreparation samt vedligeholdelse. Med en fantastisk ydeevne er disse epoxyprodukter foretrukket af mange marineproducenter. Om du mangler reparationskit eller hærder, har vi hos HF Industri & Marine et stort udvalg af all-round-epoxyer egnet til maritim anvendelse, forklarer H. F. Industri & Marine.

Epoxy til ethvert projekt

Produkterne er fremstillet med brugervenlighed og kvalitet i højsædet, og du går derfor ikke galt i byen med produkter fra West System.

- I vores udvalg af produkter fra West System Epoxy finder du noget til ethvert projekt. Skal du eksempelvis bruge en hurtighærdende 5 minutters epoxy til små projekter i hjemmet eller et reparationskit til glasfiber, finder du med sikkerhed et produkt til netop dit projekt eller arbejde.

- Vores produkter er anvendelige specielt til træ, glasfiber, skum og andre kompositmaterialer. Epoxysystemerne fra West System fås i et stort udvalg af forskellige størrelser, om du skal bruge 7,25 kilo hærder eller 225 kg epoxyresin, lyder det fra H.F. Industri & Marine.

content-loader
content-loader
content-loader