Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens Eckardt holder sig i god form, han løber og cykler til fra Thurø, hvor han bor og til Svendborg Sund Sejlklub, hvor han træner. Fotos: Robert Deaves
Kapsejlads
2023 OK Dinghy European Championship, Circolo Vela Arco

Jens Eckardt tager 4. plads ved EM i OK-jolle på Gardasøen - englænderne besætter hele podiet

Den danske mester fra Svendborg Jens Eckardt har før leveret 4. pladser ved EM og VMer i OK-klassen. Nu gjorde han det igen ved EM i Italien, trods to førstepladser. Han var et point fra bronze. Bo Petersen tog 8. plads. Stedet er et perfekt sted at sejle med 5-10 m/sek., typisk hver dag.

 

Af Troels Lykke |

Mange danske OK-sejlere var kørt den lange vej til Gardasøen, hvor vinderen blev briten Charlie Cumbley. To andre briter satte sig på sølv og bronze og Svendborg-sejleren Jens Eckardt tog en 4. plads, kun 1. sølle point fra bronzepladsen, der gik til Matthew Howard.

I år blev Eckardt også nummer fire ved VM i Sydengland. Sejleren fra Svendborg Sund Sejlklub, forklarer til minbaad.dk.

- Det blev desværre kun til en fjerdeplads, selvom jeg fik to førstepladser. Jeg var 1 point fra skamlen og den placering kunne jeg have vundet mange steder. Det var typisk Garda vejr med termik-vind hver dag, vindstille til klokken 11 og klokken 13 kom der vind fra syd, vinden byggede fra 5 m/sek. og op til 10 m/sek. Sidste dag var vinden 2 til 5 m/sek.

- Vinden var hver dag højredrejende, så vi havde 10 sejladser og altså 20 opkryds, hvor alle opkryds på nær en,  var det med at komme helt til højre på kun tre vendinger typisk. Stævnet var god opvarmning til VM samme sted i 2025, siger den 55-årige Jens Eckardt, tidligere OL-sejler i Laser fra Atlanta i 1996.

Bo Petersen er stadig en hest på banen

Tidligere EM-guldvinder i klassen, Bo Petersen fra Hellerup Sejlklub, tog en samlet 8. plads ved EM. Om sejladsen siger han.

- Det er altid specielt her. Vinden kommer efter frokost og så sejler vi. Det er rart at have et stævne, hvor du har morgenen og kan tage det roligt og være klar. Garda er et dejligt sted at sejle. Jeg er lige blevet 60, og Garda blæser, og jeg er lille. Jeg kan mærke min alder. Men jeg er stadig en hest, når jeg er herude, men om aftenen har jeg brug for nogle pils, siger Bo Petersen, der til dagligt er arkitekt.

Se flere billeder - slutresultat

content-loader
content-loader
content-loader