Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne er næsten blandt topholdene. Denne gang tog de 4. plads i Chicago med den nymalede F50er, der er blevet sort. Foto: Richardo Pinto for SailGp
Kapsejlads
ROCKWOOL Denmark SailGP Team helmed by Nicolai Sehested sail toward Navy Pier on Race Day 1 of the Rolex United States Sail Grand Prix | Chicago at Navy Pier, Season 4, in Chicago, Illinois, USA. 16th June 2023. Photo: Ricardo Pinto for SailGP. Handout image supplied by SailGP
Kapsejlads
Canada SailGP Team helmed by Phil Robertson and ROCKWOOL Denmark SailGP Team helmed by Nicolai Sehested cross paths during racing on Race Day 1 of the Rolex United States Sail Grand Prix | Chicago at Navy Pier, Season 4, in Chicago, Illinois, USA. 16th June 2023. Photo: Simon Bruty for SailGP. Handout image supplied by SailGP
Kapsejlads
Rindom var med i Chicago. Foto: Beau Outteridge

Sehesteds ROCKWOOL SailGP-hold tog fornem 4. plads i Chicago med Rindom som strateg

Det lykkedes trods udfordringerne med let vind lørdag, for ROCKWOOL SailGP-hold, at sejle sig til en fjerdeplads i det første Sail Grand Prix i sæson 4. "Det var virkelig svært i dag, det føltes som et lotteri at sejle derude," sagde Anne-Marie Rindom, der er strateg på ROCKWOOL-båden.

Af Troels Lykke |

Danskerne, der kom til Chicago med en helt ny sort og rød båd, var tæt på at nå sejrspodiet ved ROLEX United States Sail Grand Prix i Chicago, men vindforholdene gjorde livet svært for den ti hold store felt.

"Det var virkelig svært i dag, det føltes som et lotteri at sejle derude," sagde Anne-Marie Rindom, der er strateg på ROCKWOOL-båden. I dag var Rindom grinder på båden i et firemandsset-up, der bruges for at reducere vægten, lyder det i en pressemeddelelse.

"For at være ærlig har vi nok kun sejlet en halv time i denne slags vindforhold, siden vi startede SailGP, så det var virkelig nyt for os. Men man må blive ved med at udvikle sig og finde måder at vinde på. Sådan er spillet."

Lørdag mere flydedag

Hvis fredag handlede om flyvetid, var lørdag mere en flydedag - se to minutters video. De tusindvis af tilskuere, der stod langs den ikoniske Navy Pier, jublede dog begejstret, da verdens bedste sejlere brugte al deres erfaring til at vælge vej gennem banen.

For ROCKWOOL Danmark, der startede dagen på fjerdepladsen, handlede anden løbsdag om at komme tættere på topplaceringerne og nå et trepointsunderskud på tredjepladsen.

Et uheldigt åbningsløb med tilfældige vinde satte stort set en stopper for de forhåbninger, da danskerne sluttede på tiendepladsen, men et stærkt sidste flådeløb sikrede fjerdepladsen og dermed en samlet fjerdeplads på ranglisten.

Skuffet - men dog glade for 4. plads

"Selvom vi er skuffede over ikke at nå finalen, er vi ret glade for at ende på en fjerdeplads og åbne et nyt kapitel i SailGP," fortæller Nicolai Sehested, der er kaptajn for ROCKWOOL Denmark SailGP Team. Se resultatliste

"Vi føler os uheldige i forhold til at slutte sidst i fjerde løb. Det var lidt af en flydedag, men jeg er glad for, at det lykkedes os at få nogle point på tavlen, inden dagen var omme. Det efterlader os i god form til næste løb i Los Angeles."

New Zealands SailGP-hold tog sejren lørdag og starter den nye sæson med stil, selvom holdet blev udfordret af Australien og Canada i finalen.

Feltet bliver i det amerikanske til næste gang, flåden skal i aktion i fjerde sæson af SailGP. Næste løbsserie finder sted i Los Angeles den 22.-23. juli. Det bliver første gang, SailGP sejler i vandene udfor englenes by på den amerikanske vestkyst.

Se replay på TV2 Play.

www.sailgp.com

content-loader
content-loader
content-loader