Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Dansk ROCKWOOL SailGP hold: Nyt navn, ny båd, men samme mål - nu sejles der i Chicago

Feltet er nu i Chicago, hvor der på Lake Michigans ferskvand tages hul på den nye kapsejladssæson. ROLEX United States Sail Grand Prix finder sted den 16.-17. juni. Se sejlads på TV2 SPORT fredag og lørdag kl. 23:00 eller gense på TV2 PLAY. Danskerne har fået en ny gast.

Af Troels Lykke |

For det danske ROCKWOOL SailGP-hold, der sluttede på sjettepladsen i sæson 3, giver den nye sæson mulighed for at cementere de fremskridt, der er skabt i løbet af de sidste 12 måneder.

Store fremskridt i sæson 3

Med tre finalesejladser sidste sæson har danskerne bevist, at de snildt kan konkurrere med SailGPs tungere hold. Nu er det på tide at præstere tilsvarende på et mere konsekvent grundlag, forklarer den danske skipper, Nicolai Sehested i en pressemeddelelse:

"Vi er ret tilfredse med vores præstation i sæson 3, selvom vi i sidste ende ikke nåede en plads i finalen. Det er er naturligvis frustrerende, men vi er nødt til at se på det større billede".

"Det lykkedes os at snuppe 17 podiepladser i løbet af sæsonens 50 flådeløb, hvilket er et stort fremskridt fra vores præstation i sæson 2. Vi må blive ved med at presse på. Vi føler, at vi med lidt mere konsistens ikke er langt fra at rykke op i de samlede topplaceringer."

Han tilføjer: "Vi havde oplevede mange tekniske problemer i sidste sæson, også flere end noget andet hold. Så med mere hårdt arbejde, små finjusteringer og lidt held undervejs har jeg store forhåbninger til denne sæson."

Great British America's Cup-talent slutter sig til holdet - "en af SailGPs bedste allroundere"

Det mest aktuelle ord for det danske ROCKWOOL SailGP-hold er 'konsistens'. Derfor holder danskerne fast i det nuværende hold i deres tredje SailGP-sæson.

Der er dog et nyt ansigt; den britiske sejler Richard Mason, der er blevet en del af holdet efter at have imponeret i to events sidste sæson.

Mason, der tidligere har sejlet med det britiske og schweiziske SailGP-hold, slutter sig permanent til det danske hold efter at have sejlet med holdet i Saint-Tropez og San Francisco.

"Maso er en fantastisk tilføjelse til vores trup og medbringer masser af erfaring som del af et højtydende hold og kapsejlads i denne slags både fra såvel SailGP som America's Cup," forklarer Sehested.

"Han er et monster af en atlet, og er efter min mening en af de bedste allround sejlere i SailGP. Han er intens på vandet, men også en rolig og sikker karakter. Der giver os en større konkurrencefordel til sæson 4. Jeg er virkelig glad for, at vi har underskrevet en langvarig kontrakt med ham."

Nyt dansk look

Det danske hold kommer også til at præsentere en båd med nyt udseende på startlinjen i sæson 4. Det er overgangen til et sejere og vildere design. Farven på båden skifter fra kun rød til sort og lavarød, der i endnu højere grad signalerer tilhørsforholdet til verdens førende producent af stenuldsprodukter til byggebranchen.

"Vi er nu tre år inde i projektet, og vi ønskede at komme med et statement," siger Sehested. "SailGP bliver større og bedre hele tiden med nye sponsorer og flere øjne, der hviler på os. Vi vil vise, at vi ikke er her for bare at udfylde en plads på deltagerlisten."

Han tilføjer: "Det er også en stor tillidserklæring fra ROCKWOOL til den måde, vi gør tingene på. Vi har nået vores mål og målsætninger, og virksomheden har bekræftet sit langsigtede engagement i vores hold på en mere synlig måde."

Hedder nu Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL

Som en del af skiftet ændres holdnavnet officielt til ROCKWOOL Denmark SailGP Team fra Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL.

Se sejlads på TV2 Sport

Gå ikke glip af ROLEX United States Sail Grand Prix den 16.-17. juni. De danske fans kan følge sejladserne live på TV2 SPORT fredag og lørdag kl. 23:00 eller gense dem på TV2 PLAY.

https://sailgp.com/

content-loader
content-loader
content-loader