Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jesper Herstrup Henriksen fra Helly Hansen og Musto står her med sin kollega Peter Riisberg under Sjælland Rundt i Helsingør. Foto: Katrine Bertelsen

Helly Hansen: Derfor er Sjælland Rundt vigtig

Jesper Herstrup Henriksen fra Helly Hansen og Musto, er en af Sjælland Rundt Sailing Weeks sponsorer. Her forklarer han hvorfor de er sponsorer, og hvad der er så specielt ved Sjælland Rundt. Bavaria 38 var i øvrigt sidste båd i mål efter 3 døgn, 4 timer og 43 minutter.

Af Katrine Bertelsen |

Jesper Herstrup Henriksen fra Helly Hansen og Musto forklarer om hvorfor den hæderkronede distancekapsejlads Sjælland Rundt skal være der nu og fremover.

- Fordi, hvis Sjælland Rundt ikke eksisterer, ville det være for ærgerligt. Og sejladsen er jo vokset de senere år, så der er håb for både sporten og sejladsen. Erik Stannow og Kasper Wedersøe fra Helsingør Sejlklub er ildsjæle, og brænder for sejlsporten. Det gør vi også, og vi sponserer også Sejlsportsligaen og Ocean Race, så vi er her primært for at støtte sejlklubben og sporten.

Sidste båd i mål efter 3 døgn og 4 timer

Sidste båd i Sjælland Rundt 2023 kom i mål søndag kl. 14:58:59. De nåede tidsgrænsen med 1 min og 1 sekund før. Det var en Bavaria 38 fra Skovshoved, sejlet af Mikkel Walmod i sejltiden 3 døgn, 4 timer og 43 minutter.

I traditiones tro, modtog sidste båd en agterlanterne fra Lopolight.

Første Sjælland Rundt var i 1947

Initiativtagerne til sejladsen var daværende Købmand J.F. Madsen, formand for kapsejladsudvalget Willy Krogh Hansen og klubmedlemmerne skibsbygger Knud Petersen, skibstømrer Axel Aspman og elektriker Viggo Nielsen. Ingen af disse pionerer er nulevende.

I løbet af vinteren 1946/47 tog ideen om ‘Sjælland Rundt’ mere fast form. I første omgang var sejladsen kun beregnet for lokale sejlere, men rygtet gik hurtigt til Sundets øvrige klubber, og det endte med, at man gjorde sejladsen åben for alle.

Starten til den første ‘Sjælland Rundt’ gik søndag den 29. Juni 1947 kl. 10.00, med Sjælland om bagbord. Der var 12 startende både, heraf 8 spidsgattere i varierende størrelser, 2 kuttere og 2 folkebåde. Alle fartøjer gennemførte sejladsen med spidsgatteren ‘Fri’, som overalt vinder (sejltid 53 timer 28 minutter).

sjaellandrundt.dk/sjaelland-rundt/

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader