Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ialt 122 både sejler Sjælland Rundt i år. Trods en stille start, var humøret højt på de fleste både. Foto: Katrine Bertelsen
Kapsejlads
Dixi4, en X-41er med Stannow og Westergaard om bord, bl.a., valgte at gå over mod Sverige. God beslutning mht. strøm, men skidt med manglende vind. Foto: Katrine Bertelsen
Kapsejlads
Den tidligere jordomsejler og verdensmester i Soling og Finnjolle, Stig Westergaard, styrer X-41eren Dixi4, konkurrenten Joy kan anes i baggrunden. Foto: Erik Stannow

Stille start på Sjælland Rundt 2023 for 122 både - felt sendt bagbord rundt

Det bliver lang nat for de 122 både, der startede til Sjælland rundt. Alle virkede dog ved godt mod, og sejlede så godt de kunne i den lette luft torsdag i Helsingør. ORC-bådene, der startede onsdag er nået frem til Knudshoved Odde, hvor den svenske båd Zeus, en Z30+ fører doublehand-dysten.

Af Katrine Bertelsen |

Kl. 10 torsdag formiddag gik startskuddet til det 81. Sjælland Rundt. Vejret var stille, med en meget blid brise fra syd. Sejlerne blev sendt nordpå i det der virkede som en fin lænser, men ved middagstid skiftede vinden retning, 180 grader, så den nu kom fra nord. Det betød at de to-tre sidste klasser skulle ud på kryds, til gengæld øgede vinden lidt. Men en stille start, kan man vist roligt kalde det.

At tage chancen

Og vanskeligt var det. Flere havde opdaget, at den sydgående strøm under land var vendt, og vandt lidt på den taktik. Enkelte andre prøvede det sikre kort at gå over mod Sverige, for at fange den noget hårdere strøm. Det slap de ikke så heldigt fra, da vinden løjede under Sverige.

Så der blev kæmpet for at komme nordpå og fange hovedfeltet. Som sagt friskede det senere, så de fleste fik et godt kryds.

Dixi4, en X41, med skipper Erik Stannow og taktiker Stig Vestergaard om bord, kom lidt sent til start, og valgte svenskevejen. De har nu, i skrivende stund, indhentet konkurrenten Joy, en J112, og ligger nr. 1 i deres felt, på vej mod Sjællands Odde.

Erik Stannow fortæller fra vandet.

– Den der ingen chancer tager, vinder ikke. Så vi tog chancen. Men ja, det var lidt af en bøf i starten. Lige nu har vi indhentet Joy, vi har Code 0 og stagsejl oppe, vi går 7,7 knob, og der er noget mere vind end forudsagt. Så vi er ved godt mod. Se her på TracTrac, hvor sejlerne er lige nu.

Lang og stille aften for ORC-sejlerne

De 31 ORC-både, der startede onsdag er nået frem til Knudshoved Odde, hvor den svenske båd Zeus, en Z30+ ligger i den førende position. Her sen eftermiddag, er vinden 2-4 m/sek, og hvor det længere fremme på ruten ser lige så stille ud.

Først fredag aften ser vinden ud til at stabilisere sig, øge lidt, men komme fra en nordlig retning. Så det bliver en meget lang dag på kontoret for de 31 ORC-både, før de kan gå i mål i Helsingør. Se ORC-felt på TracTrac

content-loader
content-loader
content-loader