Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Bølgerne går ind mod kysten, men strømmen den modsatte vej. Derfor kan en eventuel oliepøl under overfladen også være blevet trukket væk fra kysten. Foto: Troels Lykke

Oliefund i Aarhusbugten

En vinterbader fik søndag lidt mere end det kolde gys med sig hjem efter en tur i havet ud for Risskov, skriver TV2 Østjylland.

Af Troels Lykke |

- Vi fik en anmeldelse fra politiet om, at en vinterbader kom tilbage fra en svømmetur og var smurt ind i olie, fortæller operationschef ved Østjyllands Brandvæsen, Søren Møller, til TV2 Østjylland.

15 x15 meter oliepøl

- Vinterbaderen beskrev, at oliepølen var på omtrent 15 gange 15 meter, siger han. 

Derfor blev der både sendt mandskab på kysten og ud på vandet i samarbejde med forsvarets Joint Rescue and Coordination Center, for at se, hvad der var tale om.

- Vi sendte indsatslederen ud sammen med Aarhus Kommunes miljøvagt, som to prøver af vandet. Der har også været en båd ude, men de har ingen olie fundet, fortæller Søren Møller.

Olieeftersøgningen blev afsluttet klokken 11.04. Der kan der dog godt være en god forklaring på, hvorfor olien ikke var til at finde. Hvis olien ligger et stykke under overfalden, kan den ikke umiddelbart ses. 

- Hvis vinterbaderen har dykket ned, kan vedkommende have fået olien på sig der, og så kan vi ikke se det, forklarer han.

Bølgerne går ind mod kysten, men strømmen den modsatte vej. Derfor kan en eventuel oliepøl under overfladen også være blevet trukket væk fra kysten. 

Også olie på SUP-board

En gruppe mænd, der søndag har stået på SUP-board i Aarhus-bugten i Fiskerihavnen og rundt om Aarhus Ø, er også stødt på olie. 

Kilde. TV2 Østjylland

content-loader
content-loader
content-loader