Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Oplevelsen fik en speciel betydning for Birgit Mikkelsen og Lars Mikkelsen. Blandt andet fordi de har døbt deres sejlbåd for 'Dolphin'. Foto: Birgit Mikkelsen

Birgit og Lars så delfiner for første gang - forventede ikke det skulle ske i Isefjorden

Birgit Mikkelsen og Lars Mikkelsen fra Ringsted var ude og sejle i Isefjorden ombord på deres 40 fods Jeanneau, der går under navnet "Dolphin". Her fik de en unik oplevelse som de har sejlet efter i mange år, nemlig af se delfiner.

 

Af Anna Brinch |

Når Birgit Mikkelsen og Lars Mikkelsen fra Ringsted vender stævnen hjem fra deres ugentlige bådtur i Kattegat, er det oftest med billeder af helt almindelige marsvin på nethinden, men deres seneste bådtur bød på en naturoplevelse, som parret sent vil glemme, fortæller de til TV2 Øst i en ny artikel.

Fredag fik de nemlig selskab af to delfiner, se videoen her.

- Vi vender os derfor om og opdager, at lyden kom fra to delfiner, der blæste luft ud, beretter Birgit Mikkelsen

Parret har tidligere draget sydpå i håb om at kunne nyde synet af det intelligente havdyr. Indtil videre har deres ture været forgæves. Derfor kom det også bag på Birgit Mikkelsen, at det var i Isefjorden ved Holbæk, de fik deres ønske opfyldt.

- Jeg har altid drømt om det. I Isefjorden er det oftest marsvin, man ser, og det er endda kun på afstand, siger hun. 

Ses oftere og oftere 

Ifølge marinebiolog hos Kattegatcentret Rune Kristiansen har Birgit og Lars spottet den såkaldte almindelige delfin, som – trods betegnelsen – sjældent ses i Isefjorden. Parret sejlede i deres 40 fods båd Dolphin med kun to knob, da de fik besøg af delfinerne. 

- De fulgte os i hvert fald i en halv time. Vi startede med at filme live, og der kunne vi se, at vi havde filmet i 30 minutter, fortæller Birgit Mikkelsen. 

Birgit Mikkelsens oplevelse er et eksempel på en stigende tilstrømning af delfiner i de danske farvande, lyder det fra Rune Kristiansen. Det er oftere i sommermånederne, at delfinerne tager ophold på danske adresser, men over de seneste fem år har man også set delfiner, der har overvintret i havneområder. 

Kilde: TV2 Øst 

content-loader
content-loader
content-loader