Gå til hoved-indhold
Delfiner svømmende blandt andet under 29er på Nyborg Fjord. Foto: Jens HaugaardKapsejlads
Delfiner svømmende blandt andet under 29er på Nyborg Fjord. Foto: Jens Haugaard

Delfiner kiggede med til Ungdoms Grand Prix i Nyborg

29er- og Hobie 16-sejlere fik fornemt besøg, da delfiner sejlede med på træningstur inden weekenden TORM Grand Prix-stævne.

Af Sara Sulkjær |

Nyborg Sejlforening var i weekenden vært for årets første TORM Ungdoms Grand Prix, som udviklede sig til et særligt ét af slagsen.

Da de første sejlere tog på fjorden for at træne torsdag og fredag, blev de nemlig mødt af to legesyge delfiner, som har taget ophold i Nyborg Fjord. Det giver et særligt sug i maven, når man står i trapez på en 29er, og der så pludselig suser en delfin hen under en og følger med, mens den kigger op og nærmest blinker anderkendende over den gode fart og balance gennem vandet. 

- En besætning i en Hobie 16 Cat berettede om en episode, hvor delfinerne sammen svømmede ind mellem sideskrogene og fulgte med på et langt kryds på SB halse. Det er godt, at delfinerne er gode og behændige svømmere, så der aldrig er fare for sammenstød eller tvivl om, hvem der har retten til vejen. Man kan derfor heller ikke finde noget om delfiner i DS Kapsejladsreglerne, fortæller Jens Haugaard, formand for Nyborg Sejlforening, som arrangerede stævnet, i en mail til minbaad.dk

Størstedelen af Europe-sejlerne overskred linjen 

Vejret og baneforholdende var noget nær det perfekte med 4-6 m/s stigende til 7 i en enkelt sejlads. Vinden stod begge dage konstant i kurs 120, så der var derfor kun små korrektioner på banerne. 

Der blev afviklet ti sejladser på 29er- og Hobie 16-banen, hvor baneleder, Lars Bøcker fra Korsør, roste sejlerne for noget nær perfekte starter med alle tæt på, men aldrig over linjen. 

På Europe- og Laser-banen var det dog, som sædvanligt fristes man til at sige, anderledes. Baneleder, Anders Lund fra Svendborg, havde flittig brug af hele flagrullen i startproceduren med sort flag og generel tilbagekaldelse, som de mest viste. 

Europe-sejlerne er mest aggressive og i en enkelt start var størsteparten af feltets 30 startende langt over linjen, da starten gik. Det blev til otte sejladser i alt, dog kun syv sejladser for Laser 4,7, som var inviteret med uden for TORM GP-serien.

Forældre og trænere hjælper på kryds og tværs

På land var det tydeligt at en kommende renovering af servicekajen og slæbestedet er ventet med længsel. Nyborg er et meget populært sted at søsætte trolling- og trailerbåde, og der var trængsel, men god stemning, når de 66 deltagere skulle i og op. 

- Det er dejligt at se, at forældre og trænere hjælper på kryds og tværs, finder den rette jollevogn til de trætte sejlere eller sørger for at stakke dem, så de ikke står i vejen, roser Jens Haugaard.

Efter dagens sejladser var der debriefing ved de to banecoaches, og så var der grillpølser og vand til alle. 

- Nyborg Sejlforening havde sat alle sejl i håbet om, at sejlerne følte sig velkommen og vil komme igen næste gang, der står NSF på indbydelsen, afslutter formanden. 

Se resultater fra stævnet her og flere billeder herunder. Fotos: Jens Haugaard

content-loader
content-loader
content-loader