Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
21 January 2023, Holcim - PRB Team, IMOCA winner of Leg 1, arrives to Cabo Verde.

Team Holcim - PRB med Kevin Escoffier kommer først til Kap Verde i The Ocean Race

Den franske skipper Kevin Escoffier førte sit schweiziske Team Holcim-PRB til sejr i 1. etape af The Ocean Race lørdag morgen efter 5 dage og 11 timers sejlads. De tre bedste IMOCA'er kom i mål inden for fem en halv time. Onsdag sejler IMOCA-bådene mod Cape Town.

 

Af Troels Lykke |

Turen til Kap Verde fra Alicante, 1900 sømil, markerede afslutningen på en intens og udfordrende åbning af The Ocean Race – fra stormstyrke modvind i Middelhavet til hurtige vindforhold i Atlanterhavet med taktiske muligheder omkring De Kanariske Øer.

Holcim-PRB-holdet tog føringen lige før Gibraltarstrædet og holdt fast resten af vejen på trods af de stærke fremstød fra 11th Hour Racing Team og Malizia.

Til sidst, tidligt på lørdag, sejlede Escoffier og hans besætning over målstregen på vandet ud for Mindelo, Kap Verde, lige efter 02:01:59 UTC, og fuldførte en imponerende præstation på løbets første etape på 5 dage og 11 timer.

"Båden er fantastisk. Både på kryds og læns, vi har altid været hurtige,” sagde KevinEscoffier til The Ocean Race- hjemmesiden.

”Jeg er meget glad for at starte sådan her. Det var vores første løb sammen som fuld besætning, og jeg fortryder ikke nogen af valgene. De er alle fantastiske, og sammen gik vi efter sejren."

11th Hour Racing Team på andenplads

Anden IMOCA 60er over stregen var Charlie Enrights 11th Hour Racing Team, som afholdt en sen udfordring fra Team Malizia på den sidste dag af etapen.

"Jeg synes, konkurrencen er god," sagde Enright på kajen efter at have afsluttet.

"Vi har hurtige både, gode sejlere. Der er forskellige styrker og svagheder i bådene. Alle vil have deres dag, og vi tager bestemt ikke noget for givet, men hvis vi fokuserer på det, vi kan kontrollere, tror jeg, at vi vil klare os. Vi springer på muligheden for at komme i gang med næste etape."

Se video om bord med vinderholdet 

For Boris Herrmann sætter sikringen af en podieplacering det tyske hold i en sikker position efter den indledende sejlads, med seks flere løb tilbage for at få point.

"Jeg er super glad for bådens og holdets præstation," sagde en jublende Herrmann efter målgang.

Brutal lyd om bord

"Det tog næsten tre dage, før vi overhovedet kunne tale med hinanden, da båden var så højlydt og brutal under de hårde forhold efter starten."

De tre bedste IMOCA'er kom i mål inden for fem en halv time. Fjerdeplaceret Biotherm og GUYOT environnement - Team Europe forventes at ankomme til Mindelo senere lørdag eftermiddag.

I VO65-klassen er det polske WindWhisper Racing Team i en stærk position i spidsen for flåden over Team JAJO og Mirpuri Foundation Racing Team. Alle tre skulle slutte lørdag eftermiddag med østrigske Ocean Racing - Team Genova, Ambersail 2 og Viva México længere bagud.

Se update her på The Ocean Race' facebookside

Her ligger bådene - se GPS tracker

Alicante - Kap Verde slutstilling
1st - Team Holcim-PRB, 5d 11h, 01min 59s 5 points
2nd - 11th Hour Racing Team, 5d 13h 50m 45s 4 points
3rd - Team Malizia 3 points, 5d, 16h, 35m, 21s 3 points
4th - Biotherm +208.8nm
5th - Guyot environment - Team Europe +202.2nm

Se flot drone-video af førende Holicom-PRB IMOCA med Kevin Escoiffier og hans tre gaster og en on-board-reporter:

content-loader
content-loader
content-loader