Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Team Malizia vandt i Itajaí 3. etape af The Ocean Race.

Tyske Team Malizia vinder kongetapen fra Sydafrika til Brasilien efter 14.714 sømil i The Ocean Race

Team Malizia gled hen over målstregen ud for Ocean Live Park i Itajaí for at vinde etape 3 af The Ocean Race og samlede 5 point. Sejren kommer på den 35. dag af sejladsen og efter 14.714 sømils sejlads.

Af Troels Lykke |

Tidligt i sejladsen mod Brasilien så det ikke ud til, at man ville se Team Malizia forrest i feltet blandt de fem IMOCA 60ere, men nu vandt de overraskende over superfavoriterne Team Holcim-PRB.

Få dage efter starten i Cape Town opdagede det tyske hold alvorlige skader på toppen af deres mast og var nødt til at afsætte næsten to hele dage til at udføre vanskelige reparationer til søs, med et usikkert resultat.

Var 600 sømil efter

"Når jeg tænker tilbage på den dag, var vi lige begyndt, vi havde mistet et sejl og beskadiget masten, vi tænkte virkelig på at tage tilbage til Cape Town," sagde Will Harris og reflekterede over den hårde situation tidligt i sejladsen.

I mellemtiden var Team Holcim-PRB flygtet fra resten af feltet og var næsten 600 miles foran i The Ocean Race

Om bord på Malizia lykkedes den midlertidige forstærkning af toppen af sejlet, og jagten på de andre både var var i gang.

På det tidspunkt, hvor holdene nåede Leg 3 scoring gate, havde Malizia lukket til med mindre end 200 miles fra Holcim-PRB, og rykket op på andenpladsen og samlet 4 point.

Da feltet ræsede syd for New Zealand og ind i de sydlige dybder af Stillehavet, lukkede spillet betydeligt inden for 10 sømil og byttede føringen ud med hinanden, mens de kørte langs is-udelukkelseszonen.

Gast fik hovedskade

I en af de værste perioder af benet, hvor båden kæmpe i en voldsomt i bølger og smed sig, blev Team Malizias Rosalin Kuiper smidt ud af sin køje og fik en hovedskade. 

"Jeg har det godt. Jeg er ved at komme mig. jeg er der ikke helt der endnu, men jeg har det fint og glad for at være her sammen med alle," sagde Kuiper ved ankomsten i Brasilien efter 35 dages sejlads.

Det sidste sømil fra Kap Horn mod målstregen i Brasilien var en kamp mellem Team Holcim-PRB og Team Malizia hvor de kunne se hinanden op langs Sydamerikas østkyst.

content-loader
content-loader
content-loader