Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlerne ankommer 1-3. juli, hvorefter Race Day begynder. Fra d. 4.- 7. juli kan sejlerne kvalificere sig til mesterskaberne, der starter søndag den 9. juli til og med d. 14. juli. Arkivfoto: Kenneth Bøggild

Kystkommune Vallensbæk inviterer til VM i Europajolle i juli

Vallensbæk Sejlklub, Dansk Sejlunion, Sport Event Denmark og Vallensbæk Kommune står bag Europajolle-VM. Mesterskabet løber fra 4. juli over 10 dage og man håber på besøgende havnen, hvor man kan mærke stemningen og nyde en drink og et godt måltid.

Af Troels Lykke |

I år er kystkommunen Vallensbæk vært for Verdensmesterskaberne for Europajoller, som afholdes 4.–14. juli 2023.  

Vallensbæk sejlklub har fået æren af at være vært for verdensmesterskaberne i Europajolle til sommer. Dette prestigefyldte arrangement vil samle nogle af de bedste sejlere fra hele verden til en uge med spændende og udfordrende sejladser.

Europajollen er en populær bådtype, der er kendt for at være hurtig og let at manøvrere. Det betyder, at sejlerne kan opnå høje hastigheder og udfordre hinanden i spændende kapløb på vandet.

Verdensmesterskabet afholdes af Vallensbæk Sejlklub fra Vallensbæk Havn. Sejlklubben afvikler årligt 4–6 stævner, hvor man byder velkommen til kapsejlere fra ind- og udland.

Bag VM’et står blandt andre Vallensbæk Sejlklub, Dansk Sejlunion, Sport Event Denmark og Vallensbæk Kommune. Mesterskabet løber over 10 dage, hvor besøgende fra nær og fjern er velkomne til at komme forbi havnen, mærke stemningen og nyde en drink og et godt måltid.

Sejlerne ankommer 1-3. juli, hvorefter Race Day begynder. Fra d. 4.- 7. juli kan sejlerne kvalificere sig til mesterskaberne, der starter søndag den 9. juli til og med d. 14. juli.

Ekstra fokus på bæredygtighed

Vi må gøre vores bedste for at passe på kloden. Derfor gør Vallensbæk Sejlklub i år ekstra meget for at genbruge materialer samt mindske madspild og papirbrug til eventet. Vallensbæk Sejlklub samarbejder bl.a. andet med Dansk Sejlunion, der er det nationale samlingspunkt for sejlsport og fritidssejlads. De glæder sig meget til sommerens VM.

- Vi er rigtig spændte på sommerens VM i Vallensbæk Sejlklub. Jeg ved, at Vallensbæk sætter alle sejl til for at gøre eventet attraktivt for sejlere såvel som for tilskuere. Derudover er det spændende at følge med i, hvordan de kombinerer bæredygtighed med international sejlsport og stævneafvikling. Det er supergodt, siger Mikael Jeremiassen, kapsejladsansvarlig i Dansk Sejlunion.

Lang historik inden for sejlsport

Vallensbæk Sejlklub har i mange år været værter for adskillige sejlsportskonkurrencer. Det startede med Olympic Spring Regatta, efterfulgt af et utal af verdensmesterskaber og europamesterskaber for olympiske og internationale kapsejladsklasser. Sejlsport er blevet et Vallensbæk vartegn og en af gæsterne ved årets verdensmesterskab er Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen.

- I år er det et helt særligt arrangement, da vi har en endnu grønnere tilgang til afviklingen. Og med klubbens verdensklassefaciliteter og et solidt fællesskab af engagerede frivillige, kan det kun blive godt, siger Henrik Rasmussen.

For Vallensbæk Sejlklub giver stævnerne noget at være sammen om, og alle sejlklubbens frivillige glæder sig til at vise Vallensbæks dejlige havn og strandpark frem. Fælles for eventet er, at det er arrangeret af frivillige ildsjæle, som sørger for mange store oplevelser på land og vand. Vallensbæk kommune opfordrer alle til at besøge Vallensbæk i løbet af denne uge og opleve spændingen og energien fra dette store sejlsportsarrangement.

Økonomisk støtte fra Sport Event Denmark

Danmark og Vallensbæk har således en stærk tradition for internationale sejlevents. Sport Event Denmark, som er partner på sommerens VM i Vallensbæk, er en fast partner på de fleste af disse events.

- Danmark er en kendt sejlsports- og sejlevent nation. I Sport Event Denmark glæder vi os over, at VM ‘et i Vallensbæk er med til at give vores eventkalender 2023 vind i sejlene. Alene i år er Danmark også vært for The Ocean Race stop-over i Aarhus, VM’er i Melges 24, Contenderjoller, Matchrace, Europajoller og Yngling, fortæller Lars Lundov, som er direktør hos Sport Event Denmark.

content-loader
content-loader
content-loader