Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Bemærk en meget lys kahyt. Lige i starten af kahytten er der ståhøjde til de fleste. Fotos: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Bente 28 ses på boot - en letdrevet prisbillig båd med ståhøjde i lys kahyt

Der er også både for almindelige lønmodtagere på boot i Düsseldorf, en udstilling, der slutter på søndag. Her er mange mennesker, også på en mandag. Vi var om bord på den tyske Bente 28, der var nomineret til European Boat of the Year 2023, den vandt dog ikke i sin kategori.

Af Troels Lykke, Düsseldorf |

Der er godt nok meget at se på under boot 2023. Det er da også verdens største indendørs bådudstilling.

Der er virkelig mange sejl- og motorbåde over 40-45 fod så jeg bliver lidt træt. For det er jo kun for folk med den virkelig store tegnebog, men det er de store både, som de store værfter har god økonomi i.

Lækker Nordship 42 DS

Man ser fx den nye Nordship 42 DS, tør ikke gætte på hvad den koster, men mere end 15 brugte X-79ere, er mit gæt.

Jeg skal dog op i Nordship 42eren, der får masser af ros for sublimt håndværk. Her klokken 14 i dag var der gigantisk kø for at se den danske båd. Endnu længere kø ser man hos samtlige Bavaria-modeller, de er virkelig populære hos tyskerne.

Swan havde også store både med, fx en ClubSwan 43, her skal du bestille tid for at se bådene, det har jeg glemt alt om i de tre dage jer er her.

Vi var også inde og se Grand Soleil bådene med importør Michael Floor, her var det til at se bådene, uden for lang ventetid og der blev serveret kaffe og vand.

Bente 28 - en båd man måske kan betale

Ventetid var der ikke senere, da vi faldt over en Bente 28.  Og det er endda en båd, der er til en pris man en dag måske ville overkomme.

Standard koster den lige under en mio. kroner sejlklar. Udgaven vi var om bord i stod dog til lidt over 1,2 mio. kroner.

Cockpittet er åbent og der er store cockpitbænke og med høj rygstøtte. Det alene give ret pluspoint. Det trækker lidt ned at den faste sprayhood er høj, men det giver selvfølgelig beskyttelse fra regn og vind, men tager udsynet, så man SKAL sidde helt ude i siden for at se frem under sejlads.

Prisen er lav fordi der ikke er brugt tid og dyre materialer om læ. Det er minimalistisk, men man får masser af plads i den 2,99 meter brede båd, der ifølge mine kolleger skulle sejle godt. Der var andre danskere om bord på båden og de lød vældig begejstret.

Døm selv og kig endelig ned til boot i Düsseldorf, det tager lige lidt over en time at flyve herned fra København og det er til at få hoteller hernede. Nogle kan også køre herned på 6 timer, men så var hastigheden ofte på 200 kilometer i timen på den tyske motorvej, sagde en dansk besøgende.

www.boot.de

content-loader
content-loader
content-loader