Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Sexy Bente 39 til havsejlads med dobbeltror og fast sprayhood

Dertil lover den unge tyske producent, at båden er miljørigtig og prisbillig til 1,3 mio. kroner. Alligevel fås den med individuelle ønsker om indretning. Aptering er yderst spartansk.

 

Af Troels Lykke |

 

Bente 39 er 11,9 meter lang og 4,05 meter bred og vejer 6,5 ton. Den er med dobbeltror, fast bovspryd og fast sprayhood, der passer fint til havsejlads. Den unge tyske producent kom i 2015 med en Bente 24, designet af unge Alexander Vrolijk. Nu kommer de tyske idealister med Bente 39. Firmaet Bente holder til i  Bremerhaven, men bådene bygges i Polen hos Yacht Service SP. Miljøalibiet er at skroget er støbt i epoxy, hvor store dele af olien er vegetabilsk. Glasfiberen er bygget med lin, der er biologisk nedbrydeligt. PR-foto

Bente 39 har vældig meget lys om bord, ikke mindst under den kæmpe sprayhood. PR-foto

Prisen og vægten holdes nede, da der er yderst sparsom aptering i kahytten. Båden koster fra 1,3 mio. kroner med tysk moms. Læs mere om båden her. PR-foto

Se også fotoserie fra magasinet Yacht.de, der tester båden.

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites