Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sejlene røg ned og gearkassen røg. Nu drev Kim Johansen rundt udfor Somalia. Nu taler han ud om ulykken. Privatfoto

Da Kim Johansen blev reddet på åbent hav ud for Somalias kyst i en Bavaria 47 han forlod - se TV 2 dokumentar

60-årige Kim Johansen fra Nørholm var lige begyndt på sin jordomsejling, da tingene begyndte at gå galt. Først mistede han sejlene i en storm og så satte motoren ud. Kim var pludselig fanget alene på åbent hav ud for Somalias kyst i det Indiske Ocean.

Af Troels Lykke |

I september sejlede Kim Johansen alene på det Indiske Ocean i sin Bavaria 47. Han var på langtur og ville nyde sit otium, men det gik helt galt for den 60-årige nordjyde.

Først mistede han sejlene i en storm, sjæklen, der holder storsejlet på Bavaria 47eren gik blandt andet og så satte motoren ud, gearkassen røg. Det var meget kritisk for den danske sejler, fortæller han i et TV 2 Nord-program.

Han blev reddet af en olietanker, men han troede livet var slut. Det endte med en meget dramatisk redningsaktion.

Livet var slut, mente Kim 

Havde han faldet i vandet der mente sejleren at livet var slut. Han kunne slå sig og blive suget ind under skibet og meget andet. Under redningen hænger han som en kludedukke og bliver slået frem og tilbage i luften.

- Hvis jeg nogensinde kommer til at gå ind i Rema 1000 igen i Frejlev (tæt på Aalborg, red., så skal jeg huske at smile, og hvis jeg nogensinde kommer hjem og får en middag igen med min familie, så er jeg nok verdens lykkeligste mand, siger han dybt berørt til TV 2 Nord.

Kim mistede sin båd, der var 800.000 kroner værd. Desværre var den ikke forsikret til den tur. Kim mener at båden er sunket, da den er blevet fyldt med vand.

Men Kim beholdt livet. Sikke en sej fyr, vil du se i dokumentar.

Se det 23 minutter TV 2 Nord-program Fanget på åbent hav med  Kim Johansen fra Nørholm.

content-loader
content-loader
content-loader