Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Danske Kim blev reddet i Det Indiske Ocean: Kaptajnen spurgte om kontaktoplysninger på min familie inden aktionen

- Ingen skal ringe til mine børn og fortælle, at deres far er gået bort, fortæller den berørte dansker, der lod sig fire mod tankerens dæk i et svingende net. Hør ham fortælle detaljeret om redningsaktionen i videoblog.

Af Sara Sulkjær |

Vejrudsigten var god, og kursen sat mod Det Røde Hav. Alt åndede fred og ro på Kims 47 fod lange Bavaria - men tre og et halvt døgn senere var scenariet et andet. 

Et tordenvejr rammer båden. Genuaen flænser. Senere følger storsejlet trop, og da Kim fra Nibe forsøger sig med motorsejlads, må gearboksen give op.

- Det var så skræmmende

Trods sin enegang ombord på sejlbåden er der lykkeligvis andre skibe i det enorme farvand i syd - den 180 meter lange olietanker, Riviera II. 

Men at drive mod det enorme fartøj i - hvad der på Det Indiske Ocean - føles som en mindre sejlbåd er en overvindelse i sig selv:

- Det var så skræmmende. Så skræmmende, understreger nordjyske Kim, der i en videoblog med engelsktalende sejlervenner deler sin historie.

Overlevelse

Èt er at drive mod tankeren. Noget ganske andet er at nå det sidste stykke ombord i sikkerhed. For at lade sig fire ombord på en tanker af en sådan kaliber kan koste menneskeliv:

- Det var hårdt. Det første, kaptajnen spurgte mig om inden redningsaktionen, var at få kontaktoplysningerne på min familie, fortæller den tydeligt berørte sejler.

- Men jeg tænkte; "nej". Ingen skal ringe til mine børn og fortælle, at deres far er gået bort.

Han fik ret. Trods flere minutters farefuld firen langs tankerens skibsside bliver Kim reddet i sikkerhed. Kun få ejendele har han med, og båden må han efterlade i kølvandet. Men han er i live - og han kan selv kontakte sin familie med den gode nyhed.

Hør hele interviewet med Kim og se selve redningsaktionen øverst i artiklen.   

content-loader
content-loader
content-loader