Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Jeppe og Laura fra Odense på deres Granada 24. - Pludselig var der én, der ville af med sin båd, og ellers skulle den skrottes, fortæller de. Privatfoto

Jeppe og Laura er nye ejere af gratis Granada 24: Vi savnede et projekt, som vi kunne kaste os over

Jeppe Lindeskov på 26 år og Laura Hjortshøj på 22 år fra Odense har kastet sig ud i bådlivet og starter med at få en masse erfaring med at renovere. De fik foræret en Granada 24, som ellers skulle skrottes. Men den trængte til deres kærlige hænder.

Af Cille Rosentoft |

Jeppe og Laura bor i Odense i en lille lejlighed. Når ikke de har travlt med henholdsvis at færdiggøre data science-uddannelsen og arbejde som pædagogmedhjælper i en vuggestue, bruger de alle deres vågne timer ombord på Martha, som deres lille båd hedder.

Deres bådeventyr startede med, at de fandt frem til, at det kunne være sjovt at købe en båd. De savnede at skabe noget med deres hænder, og den lille lejlighed midt i Odense tillod ikke de store projekter. Derfor fulgte de med i priser på diverse bådsider og i grupper på facebook.

- Pludselig var der én, der ville af med sin båd, og ellers skulle den skrottes, fortæller Jeppe og Laura og fortsætter: Båden lå i Odense og vi fik havnepladsen med. Den eneste præmis var, at man skulle melde sig ind i Odense Sejlklub - så det gjorde vi selvfølgelig.

Deres ønske om at få et projekt, hvor de kunne bruge deres hænder, blev i den grad opfyldt. Den lille Granada 24, trængte nemlig til deres hænder.

- Alt indvendigt var ryddet. Der var intet inde og vi har nærmest bygget en båd fra bunden, griner Jeppe og Laura: Det har betydet, at vi selv kunne bestemme, hvordan det skulle se ud. Og så har vi gået og glædet os over at skulle sejle på ture bagefter.

Verdens værste beslutning?

Jeppe og Laura overtog båden august 2022 og har derfor endnu ikke haft så meget fornøjelse af at sejle endnu. Livet som bådejere har mest været præget af hårdt arbejde og det har været en hård vinter at komme igennem for de to. 

- Der har været så mange processer, som skulle passes til vind og vejr og som vi ikke kendte til før. Vi har tit tænkt, at det var verdens værste beslutning. Men nu kan vi se meningen med det, slår de to bådejere fast.
 

Gør klar til at indtage havet

Laura og Jeppe har nu bevist overfor sig selv og alle andre, at de godt kan finde ud af at renovere en gammel båd. Nu skal de kaste sig over næste skridt og er i gang med at lære at sejle. De er begge startet med at tage duelighedsbevis på Odense Sejlerskole og de sejler hver onsdag i gamle Folkebåde. 

- Det er en stor mundfuld at skulle lære selv, og det her er den bedste måde for alle. Det er et super setup for os, fordi vi gerne vil lære det ordentligt, forklarer de to nye sejlere og fortæller videre om andre fordele ved at tage duelighedsbevis i en sejlklub: Man får nogle bekendtskaber i havnen. Mennesker, som vi kan spørge om hjælp, og på den måde føler vi os sikre.

Hvad har det kostet?

Det er vist ingen hemmelighed for alle, der læser med herinde, at det er dyrt at være bådejer. Heldigvis er det næsten helt glemt, når man sejler ud af havnen for sejl en solskinsdag, og livet og friheden ligger lige der foran båden.

Jeppe og Laura har heldigvis formået at holde udgifterne nede ved at finde brugte ting på nettet og i facebook-grupper. Derudover har de selv syet hynder og genbrugt så meget som muligt.

Den største udskrivning har været en ny motor til deres Martha. Samlet har de brugt mellem 10.000-15.000 på projektet. De er så heldige, at Jeppes lillebror er elektriker og han har hjulpet dem med elarbejdet ombord. Derudover har de taget imod alt den hjælp, som de er blevet tilbud:

- Vi er ikke særligt gode med vores hænder, men vi har fået hjælp og så har vi tænkt, at det måtte vi lære undervejs. Vi har intet vidst om det, men vi har kastet os ud i det - og det er da gået meget godt, griner de to.

Hvad byder fremtiden på?

- Vi kan begge to godt lide havet og tanken om at man kan transportere sig rundt i sit eget hus. Vores sejlklub ligger centralt i Odense og vi kan cykle derned på 20 minutter hjemmefra vores lejlighed. Derfor regner vi med at bruge båden en masse hele sommeren og invitere familie og venner ombord, fortæller Jeppe og Laura og fortæller om planerne på længere sigt: Næste år sejler vi nok Fyn rundt og hvis vi bliver grebet af det, kan det være at vi køber en større båd og tager på længere ture.

Indtil da kan du følge med i de mange erfaringer de gør sig som nye bådejere. De deler nemlig det hele - også alle begynderfejlene - på deres Instagramprofil - udeafkurs. 

content-loader
content-loader
content-loader